Antena 3 CNN Externe Administrația SUA, profund preocupată de riscurile destabilizării Republicii Moldova: "Suntem alături de poporul moldovean"

Administrația SUA, profund preocupată de riscurile destabilizării Republicii Moldova: "Suntem alături de poporul moldovean"

Administrația președintelui Joe Biden a dezvăluit că este profund preocupată de riscurile destabilizării Republicii Moldova și a anunțat că este solidară cu poporul moldovean.

Administrația SUA, profund preocupată de riscurile destabilizării Republicii Moldova: "Suntem alături de poporul moldovean"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Feb 2023   •   22:39

Administrația președintelui Joseph Biden este "profund preocupată" de riscurile destabilizării Republicii Moldova de către Rusia şi este alături de poporul moldovean, anunţă Preşedinţia de la Washington, ca reacţie la situația semnalată de Maia Sandu.

Informaţiile privind destabilizarea Republicii Moldova sunt "profund preocupante", a declarat John Kirby, coordonatorul pentru Comunicare Strategică al Consiliului pentru Securitate Naţională de la Casa Albă, citat de agenţia Reuters şi de postul BBC News.

"Suntem, în mod absolut, alături de Administraţia guvernamentală moldoveană şi de poporul moldovean", a subliniat John Kirby.

Maia Sandu a dezvăluit că Rusia pregătește un plan pentru provocarea unor "violențe" în Republica Moldova, care, spune ea, nu va avea succes.

Citește și: Maia Sandu: "Militari camuflaţi în civili încearcă lovituri de stat în Republica Moldova"

"Tentativele Kremlinului de a provoca violenţe în Republica Moldova nu vor funcţiona. Scopul nostru principal este securitatea cetăţenilor şi a statului. Obiectivul nostru este pacea şi ordinea publică în ţara noastră", a afirmat Maia Sandu, potrivit Mediafax.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat, în urmă cu câteva zile, că a informat-o pe Maia Sandu despre un presupus plan al Rusiei de "distrugere" a Republicii Moldova.

×
Subiecte în articol: SUA Republica Moldova Maia Sandu Joe Biden
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close