Antena 3 CNN Externe "Admitere" uşoară în rândurile Al Qaida. Teroriştii au coborât standardele

"Admitere" uşoară în rândurile Al Qaida. Teroriştii au coborât standardele

"Admitere" uşoară în rândurile Al Qaida. Teroriştii au coborât standardele
de M.C.    |    02 Oct 2013   •   16:02

Standardele de admitere şi afiliere la Al Qaida au scăzut după moartea lui Osama Bin Laden. Organizaţia are acum noi membri şi o arie de influenţă mai mare.


Grupul islamist din Somalia, al-Shabab, este ultimul venit în "familia" Al-Qaida. Dacă Osama Bin Laden nu a vrut să-i primească, noul lider al organizaţiei. Ayman al-Zawahiri le-a urat bun venit în rândul lor, anunţă BBC
 
"S-au transformat în franciză" spune Daniel Green, un angajat al Institutului pentru Politică din Orientul Apropiat, de la Washington, citat de CNN.
Pe 21 septembrie al-Shabab a lansat atacul din mall-ul din Nairobi, ucigând peste 60 de persoane. În acelaşi timp, o altă grupare afiliată Al-Qaida a pus stăpânire pe un oraş de graniţă din Siria. 
 
Numeroase alte organizaţii îşi doresc afilierea cu Al-Qaida, mai ales din cauza "brandului" care inspira noţiuni ca "incoruptibili" şi "nemiloşi". 
Standardele mai reduse sunt şi consecinţa faptului că în ultimii ani, mulţi dintre liderii de top ai reţelei au fost ucişi. Estimările arată că sunt peste 100.000 de militanţi care sprijină şi contribuie la scopurile Al-Qaida.

×
Subiecte în articol: Al Qaeda
Parteneri
Alimentul redevenit în vogă pentru tânăra generație
x close