Antena 3 CNN Externe ADN-ul lui Abraham Lincoln, analizat de cercetătorii americani

ADN-ul lui Abraham Lincoln, analizat de cercetătorii americani

ADN-ul lui Abraham Lincoln, analizat de cercetătorii americani
Sursa foto: Abraham Lincoln
06 Mai 2009   •   14:06

Misterul care a învăluit moartea preşedintelui american Abraham Lincoln se va risipi, în scurt timp. Cercetătorii muzeului Grand Army of the Republic, din Philadelphia vor demara o anchetă bazată pe analiza sângelui preşedintelui, anunţă Le Monde.

Lincoln a fost asasinat în 1865, în faţa teatrului Ford din Washington. După asasinarea acestuia, o bucată de material pătată de sângele său a fost păstrată la un muzeu din Philadelphia. Printre oamenii de ştiinţă a circulat, pentru multă vreme, ipoteza că preşedintele Lincoln ar fi suferit de o boală incurabilă, în urma căreia oricum ar fi murit.

Andy Waskie, vicepreşedintele muzeului Grand Army of the Republic, din Philadelphia, a declarat: "Oamenii continuă să-şi pună întrebări legate de starea de sănătate şi de modul în care aceasta ar fi putut influenţa guvernarea ţării".

"Specialiştii vor să afle mai multe despre starea de sănătate a lui Lincoln. Preşedintele a fost întotdeauna un subiect fascinant", a adăugat Waskie.

Cercetătorul John Sotos a scris o carte pe această temă. Sotos consideră că Lincoln suferea de o boală ereditară care se caracterizează prin membre lungi, cataractă sau galucom şi probleme cardiace.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: moarte
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close