Antena 3 CNN Externe Adolescent român, ucis în Germania pentru banii cu care voia să-şi cumpere o maşină

Adolescent român, ucis în Germania pentru banii cu care voia să-şi cumpere o maşină

Adolescent român, ucis în Germania pentru banii cu care voia să-şi cumpere o maşină
14 Feb 2011   •   19:33

Un tânăr român, adolescent, stabilit cu familia la Munchen, a plătit o maşină second-hand cu viaţa. Băiatul, de doar 17 ani s-a dus într-o altă localitate, atras de un anunţ postat pe internet de cel care urma să-i fie călău. Băiatul spera să cumpere de la el un autoturism la preţ de chilipir, însă totul a fost o capcană. Bărbatul l-a ademenit pe o alee întunecoasă şi l-a împuşcat de şase ori.

Tânărul de 17 ani locuia cu familia în Germania, la Munchen. A găsit pe internet o maşină la un preţ bun. N-a stat pe gânduri. A făcut planul şi a plecat să cumpere maşina împreună cu un prieten de 19 ani care avea permis. Aveau la ei aproape 15.000 de euro.

La destinaţie, totul părea în regulă. S-au întâlnit într-o parcare cu cel care postase anunţul pe internet. Bărbatul le-a spus însă că este doar un intermediar şi i-a ademenit apoi pe o alee întunecoasă. I-a pus să îl aştepte acolo pe proprietar.



 
Cei doi tineri români au stat aproape o oră fără să apară cineva. Totul era o capcană. Anunţul de pe internet nu voia decât să îi aducă acolo cu banii. Bărbatul care i-a ademenit s-a întors la un moment dat şi a deschis focul.

Băiatul de 17 ani a căzut secerat. Şase gloanţe i-au străpuns trupul. Prietenul său a reuşit să fugă şi a scăpat nevătămat din ploaia de gloanţe.

“Este un tânăr de 17 ani domiciliat în Germania, cu familia în Germania. A fost împuşcat într-o parcare, în momentul în care încerca să încheie o tranzacţie în legătură cu un autoturism”, a declarat Vlad VASILIU, consul general al Romaniei în Bonn.

Atacatorul nu s-a ales cu nimic - toţi banii pe care spera să-i ia de la victimă se aflau, de fapt, la celălalt român

“După primele investigaţii, făptaşul este un tip de 40 de ani, cetăţean german, de 1,86 m înălţime, statură atletică, păr blond închis. El a dispărut de la faţa locului cu un BMW 5 Touring, de culoare neagră”, a precizat, telefonic, procurorul Harry Wilke.

Medicii l-au găsit pe băiatul de 17 ani într-o baltă de sânge. În ciuda eforturilor, tânărul împuşcat a murit la spital.

Potrivit anchetatorilor, citaţi de presa germană, atacul a fost înregistrat de camerele de supraveghere ale unui restaurant din apropiere.

×
Subiecte în articol: adolescent roman Germania munchen ucis bani
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close