Antena 3 CNN Externe Un adolescent din Spania a fost internat din cauza dependenței de un joc pe calculator

Un adolescent din Spania a fost internat din cauza dependenței de un joc pe calculator

Un adolescent din Spania a fost internat din cauza dependenței de Fortnite. El se autoizolase și și-a pierdut interesul pentru orice altceva în afară de jocul video.

Un adolescent din Spania a fost internat din cauza dependenței de un joc pe calculator
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    17 Sep 2021   •   13:12

Se pare că tânărul de 15 ani  a avut nevoie de o "detoxifiere serioasă", ca urmare a ceea ce a fost descris ca fiind o o dependenţă comportamentală serioasă pentru jocurile video

Adolescentul a început să se autoizoleze acasă, a refuzat orice interacțiune socială și și-a pierdut interesul pentru orice altceva în afara jocului video. Atunci o echipă de medici a decis că ar trebui să fie internat.

Specialiștii care l-au tratat au spus că nu consideră jocurile video ca fiind o problemă în sine și că folosite în mod corespunzător, și pe o durată moderată de timp, pot fi benefice. Jocurile video, au precizat ei, pot fi chiar terapeutice în unele cazuri. 

Timpul petrecut de copii în fața calculatoarelor ar trebui monitorizat, și de asemenea ar trebui stabilite niște limite clare, iar copiii încurajați să găsească și alte moduri de a își petrece timpul, potrivit News Week.

Cercetătorii au spus că adolescentul a fost tratat cu ajutorul terapiei cognitive, și că au lucrat împreună cu el și cu părinții lui pentru a-i ajuta să înțeleagă efectul pe care jocurile video îl au asupra vieții lui,

OMS consideră că dependeța de jocuri video se poate diagnostica după 12 luni în care persoana în cauză arată o schimbare semnificativă pe plan personal, educațional și social.

Un caz similar a fost semnalat de The Telegraph în 2018, când un alt adolescent a început să refuze să mai meargă la școală, a refuzat orice interacțiune socială și și-a pierdut încredere în el.

 

×
Subiecte în articol: Spania fortnite jocuri video dependenta
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close