Antena 3 CNN Externe Un adolescent din SUA, arestat de poliție pentru că planifica un atac armat la o școală din California

Un adolescent din SUA, arestat de poliție pentru că planifica un atac armat la o școală din California

Autoritățile au primit informație că adolescentul recruta studenți pentru violență în masă la o școală din California.

Un adolescent din SUA, arestat de poliție pentru că planifica un atac armat la o școală din California
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    02 Iun 2022   •   17:27

Un adolescent a fost arestat luni în Berkeley, California, după ce poliția a primit un pont că „recruta alți elevi de liceu pentru a participa la un atac în masă și/sau la un atentat cu bombă” la un liceu local.

Când autoritățile au percheziționat casa adolescentului, au găsit explozibili, puști de asalt, cuțite și dispozitive electronice care ar putea fi folosite pentru a fabrica mai multe arme.

Arestarea are loc în urma unei împușcături în masă la o școală primară din Uvalde, Texas, în care 19 copii și doi profesori au murit.

De la acel masacru – care a avut loc la mai puțin de două săptămâni după ce un bărbat înarmat a ucis 10 oameni și a rănit alți trei trei într-un supermarket din Buffalo, New York – autoritățile din SUA au făcut mai multe arestări pentru amenințări la adresa școlilor.

Poliția din Berkeley a spus că a obținut un mandat de percheziție pentru casa adolescentului după ce a primit pontul. Unitatea de Servicii pentru Tineret a preluat apoi controlul anchetei, informează The Guardian.

Anchetatorii au audiat martori, au examinat probe și au obținut un mandat de arestare. Adolescentul s-a predat poliției și a fost arestat sub suspiciunea că a amenințat cu comiterea unei infracțiuni care va avea ca rezultat moartea sau rănirea corporală gravă și că deținea materiale distructive, au spus autoritățile.

×
Subiecte în articol: adolescent SUA atac Clifornia şcoală
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close