Antena 3 CNN Externe Adolescentă americană a trăit 118 zile fără inimă

Adolescentă americană a trăit 118 zile fără inimă

Adolescentă americană a trăit 118 zile fără inimă
20 Noi 2008   •   04:22

O adolescentă americană a supravieţuit patru luni fără inimă, fiind ţinută în viaţă de un dispozitiv artizanal de pompare, până ce s-a putut face un transplant de inimă, au dezvăluit doctorii din Miami. Doctorii au arătat că mai ştiau de un caz în Germania, în care un adult a fost ţinut în viaţă nouă luni fără inimă, dar ei cred că acesta este primul caz când un copil a supravieţuit de o aşa manieră atât de mult. Pacienta, D'Zhana Simmons din South Carolina, a declarat că experienţa prin care a trecut- supravieţuirea unui timp atât de îndelungat cu o maşină care îi pompa sângele a fost ?înspăimântătoare?.
?Nu ştii niciodată când se strică?, declara ea la conferinţa de presă, organizată la centrul medical al Universităţii din Miami. ?Era parcă nu aş fi existat?, a adăugat ea.
Simmons, în vârstă de 14 ani, suferea de cardiomopatie dilatativă, o boală în care inima pacientului este slăbită şi nu mai pompează suficient sânge.
Ea a fost subiectul unui transplant pe 2 iulie, dar noua inimă nu a ?funcţionat? şi a fost înlăturată. Drept urmare au fost implantate două pompe realizate de compania Thoratec din Pleasanton, California. Doctorii au implantat o nouă inimă pe 29 octombrie.
?De fapt, ea a trăit 118 zile fără o inimă, circulaţia fiind realizată de cele două pompe?, arăta doctorul Marco Ricci. În această perioadă, Simmons se putea mişca, dar a fost internată.
De obicei, când este folosită o inimă artificială pentru a menţine în viaţă un pacient, inima pacientului este menţinută în corp, explică doctorii. În acest fel, unii pacienţi au fost menţinuţi în viaţă peste un an. ?Noi credem că acesta este primul pacient pediatric, care a acceptat un asemenea dispozitiv, fără inimă, şi unul dintre cei mai tineri care au primit o inimă fără cea nativă?, declara Ricci, citat de Reuters.
Simmons a mai suferit şi de o boală la rinichi, drept urmare are şi un transplant al acestui organ, realizat a doua zi după cel de inimă.
Oricum există o şansă de 50% ca pacienta să aibă nevoie de un nou transplant de inimă în 12-13 ani.
Antena3.ro
Sursa foto: Reuters

×
Subiecte în articol: Miami
Parteneri
Crimă pe stradă, în plină zi! O femeie din Olt a fost ucisă de soț
x close