Antena 3 CNN Externe Adolescenta bătută de polițiștii iranieni pentru că nu purta hijab a murit după o lună de comă

Adolescenta bătută de polițiștii iranieni pentru că nu purta hijab a murit după o lună de comă

Adolescenta în vârstă de 16 ani, aflată în comă de aproape o lună într-un spital din Iran, a murit, astăzi. Ea a ajuns la spital după ce poliţiştii iranieni au bătut-o pentru că nu purta hijab.

Adolescenta bătută de polițiștii iranieni pentru că nu purta hijab a murit după o lună de comă
Sursa foto: Hepta | Abaca Press
de Georgiana Adam    |    28 Oct 2023   •   11:09

Armita Geravand, o adolescentă iraniană în vârstă de 16 ani, a murit în urma unei presupuse confruntări cu ofițerii din cauza încălcării legii hijabului din Iran.

IRNA, Agenția de Știri a Republicii Islamice, a relatat că "din păcate, ea a intrat în comă pentru o perioadă de timp după ce a suferit leziuni cerebrale. Ea a murit în urmă cu doar câteva minute".

La data de 1 octombrie, adolescenta se afla în metroul din Teheran, când forțele de ordine făceau verificări cu privire la respectarea legilor islamice și codul vestimentar islamic.

Protestele și opoziția femeilor din Iran cu privire la legile și codul vestimentar islamic au venit după moartea lui Mahsa Amini, din septembrie, anul trecut.

În vârstă de 22 de ani, se afla în custodia poliției pentru că nu respecta legea islamului, iar după moartea sa s-au declanșat luni de proteste antiguvernamentale care s-au transformat în cea mai mare manifestare de opoziție față de autoritățile iraniene din ultimii ani, notează Mediafax.

La fel și în cazul adolescentei Armita Geravand, pentru că nu a respectat codul vestimentar, a fost bătută până la comă, iar acum a murit.

Femeile din Iran sunt obligate prin lege să își acopere părul și să poarte haine lungi și largi în, după ce șahul secular și susținut de Occident a fost înlăturat în urma unei revoluții în 1979.

×
Subiecte în articol: Iran
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close