Antena 3 CNN Externe Adolescenta care s-a alăturat ISIS și a vrut să se întoarcă acasă a rămas fără cetățenia britanică

Adolescenta care s-a alăturat ISIS și a vrut să se întoarcă acasă a rămas fără cetățenia britanică

Adolescenta care s-a alăturat ISIS și a vrut să se întoarcă acasă a rămas fără cetățenia britanică
Sursa foto: Foto: Captură video/youtube.com
20 Feb 2019   •   15:38

O adolescentă care vrea să revină în Marea Britanie după ce acum patru ani s-a alăturat grupării jihadiste Stat Islamic (SI) în Siria s-a declarat "şocată" de decizia guvernului de la Londra de a o lăsa fără cetăţenia britanică, potrivit unor informaţii apărute miercuri în mass-media, preluate de DPA. 

În vârstă de 19 ani, Shamima Begum a declarat pentru ITV că ar putea încerca să obţină cetăţenia Olandei, ţara de origine a soţului său, luptător al Statului Islamic. 

Avocatul familiei sale, Tasnime Akunjee, a declarat pentru cotidianul The Independent că Shamima Begum, care are origini din Bangladesh, a spus că nu avea cetăţenie dublă - a Marii Britanii şi a Bangladeshului. El a spus ca familia intenţionează să atace în apel decizia guvernului de la Londra. 

Shamima Begum a mai afimat pentru ITV, din tabăra de refugiaţi Al Hol din nord-estul Siriei unde săptămâna trecută a născut un băieţel, că a fost "uşor şocată" de decizie. 

"Este puţin supărător şi frustrant. Cred că este puţin nedrept faţă de mine şi faţă de fiul meu", a declarat ea. 

"Familia mea a făcut să pară că ar fi mult mai uşor pentru mine să mă întorc în Marea Britanie", a adăugat ea. 

"O altă opţiune pe care aş putea să o încerc cu familia mea este Olanda, deoarece soţul meu este din Olanda şi are o familie acolo", a declarat Shamima Begum. 

"Poate voi cere cetăţenie în Olanda. Dacă el va fi trimis înapoi la închisoare în Olanda, îl pot aştepta cât va sta în închisoare", a mai spus ea. 

Shamima Begum a declarat anterior că nu regretă că a fost în Siria pentru a sprijini Statul Islamic, dar a insistat că "nu este o ameninţare". 

Unii analişti au pus la îndoială legalitatea deciziei Londrei de a-i revoca cetăţenia, o măsură care obligă în mod normal un guvern să nu lase apatridă persoana căreia îi retrage cetăţenia.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close