Antena 3 CNN Externe Adolescentă răpită de cel mai bun prieten al părinţilor. După ce i-a ucis mama şi fratele, bărbatul a sfârşit împuşcat de FBI

Adolescentă răpită de cel mai bun prieten al părinţilor. După ce i-a ucis mama şi fratele, bărbatul a sfârşit împuşcat de FBI

Adolescentă răpită de cel mai bun prieten al părinţilor. După ce i-a ucis mama şi fratele, bărbatul a sfârşit împuşcat de FBI
12 Aug 2013   •   08:28

O adolescentă din SUA, răpită de o săptămână de un bărbat care i-a ucis mama şi fratele, a fost salvată după o operaţiune ca în filme. Sute de agenţi FBI au pornit pe urmele răpitorului care o obligase pe fată să meargă cu el aproape o mie de kilometri până într-o zonă retrasă în munţi.

În locul mesajului "Adu-o pe Hannah acasă", oamenii au scris, acum, "Bun-venit, Hannah!", la nouă zile după ce adolescenta de 16 ani a fost răpită.

Trupurile carbonizate ale mamei sale şi ale fratelui său de doar opt ani au fost găsite chiar în casa răpitorului, care şi-a incendiat locuinţa pentru a îşi ascunde faptele cumplite.

Bărbatul, în vârstă de 40 de ani, a luat-o cu forţa pe adolescentă şi a dus-o la o distanţă de aproape o mie de kilometri, într-o zonă izolată, în munţii din Idaho. Un cuplu care se afla în vacanţă i-a văzut pe cei doi şi a alertat autorităţile.

A urmat o cursă contra-cronometru pentru salvarea tinerei în care au fost implicaţi sute de poliţişti. Un agent FBI l-a împuşcat mortal pe răpitor, iar Hannah a supravieţuit schimbului de focuri. Ştirea a venit ca o consolare pentru rudele tinerei.

Cu lacrimi în ochi, bunica adolescentei abia aşteaptă să îşi vadă nepoata.

"Acum câteva săptămâni, Hannah le-a mărturisit prietenilor că se simtea stânjenită şi straniu în preajma lui pentru că el i-a spus că e îndrăgostit de ea", susţine bunica adolescentei răpite.

Însă i-a fost prea ruşine să le spună asta şi părinţilor ei, care erau prieteni buni cu răpitorul. Pentru că agresorul a fost ucis, nu vor afla niciodată de ce a comis aceste crime.

Adolescenta a fost dusă la spital, unde a fost evaluată starea sa de sănătate şi va beneficia de servicii psihologice multe luni de acum înainte.

×
Subiecte în articol: rapita
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close