Antena 3 CNN Externe Adrian Severin mediază la Bruxelles conflictul dintre Gazprom şi Naftogaz

Adrian Severin mediază la Bruxelles conflictul dintre Gazprom şi Naftogaz

Adrian Severin mediază la Bruxelles conflictul dintre Gazprom şi Naftogaz
08 Ian 2009   •   05:35

UE, Rusia şi Ucraina vor avea joi negocieri într-o ultimă încercare de a rezolva disputa politico/comercială legată de transportul gazului rusesc către Europa.
Şefii Gazprom şi Naftogaz sunt aşteptaţi la Bruxelles pentru a debloca impasul, alături de comisari europeni şi membri ai parlamentului european, transmite Reuters.
De altfel, europarlamentarul social-democrat Adrian Severin va coprezida şedinţa Comisiei de afaceri externe a Parlamentului European, la care vor participa preşedinţii celor două companii implicate .
Politicianul român va asculta părerile lui Aleksei Miller, preşedintele Gazprom, şi a lui Oleh Dubina, de la Kiev, care vor prezenta poziţia pe care o au în criza care a devenit una europeană pentru a se contura anumite soluţii pe termen scurt.
Severin a declarat agenţiei Agerpress că Parlamentul European va încerca o repunere, în alţi termeni, a problemei: ?Preşedinţia cehă a UE a spus că este o dispută cu caracter comercial. Or, noi, Parlamentul European, spunem că este o problemă politică. Dacă defineşti problema greşit nu ai cum să o soluţionezi?, scrie Gândul.
Liderul social-democraţilor români din Parlamentul European a mai afirmat, în cadrul unui interviu acordat Agerpress, că PE nu urmăreşte să găsească vinovaţi, ci doar rezolvarea, fie şi temporară, a situaţiei: ?Singura noastră motivaţie este obligaţia faţă de cetăţeni, să aibă gaze în casă şi să poată să treacă fără probleme peste această criză?. Politicianul român a ţinut să sublinieze că politica dusă până acum de autorităţile române a fost una păguboasă. Astfel că Bucureştiul a ajuns să nu poată face nimic, ?dar nu pentru că nu vrea, ci pentru că nu poate face nimic. Şi aceasta pentru că, prin poziţia adoptată anterior, s-a pus în situaţia de a nu putea face nimic?.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Adrian Severin gaze naturale
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close