Aeronava companiei FlyDubai s-a prăbuşit probabil din cauza unei erori umane. Ce s-a întâmplat în cabină în ultimele secunde

26 Mar 2016   •   19:14
Aeronava companiei FlyDubai s-a prăbuşit probabil din cauza unei erori umane. Ce s-a întâmplat în cabină în ultimele secunde


Potrivit unor înregistrări prezentate de televiziunea rusă de stat, vineri seara, o eroare umană ar putea explica prăbuşirea avionului Boeing, aparţinând companiei FlyDubai din Emiratele Arabe Unite, ce a costat viaţa a 62 de persoane. Aeronava s-a prăbuşit la aterizare pe 19 martie, în Rostov pe Don.

Totodată, canalul de televiziune Rossia-1 susţine ca a obţinut transcrierea ultimelor cuvinte ale piloţilor, cu un minut înainte de prăbuşirea aeronavei, de la o sursă din cadrul comisiei de anchetă, având acces la înregistrările "cutiilor negre", conform Agerpres.

Transcrierea sugerează că pilotul a pierdut controlul aparatului imediat după ce a oprit sistemul de pilot automat şi că avionul a căzut în picaj. "Nu vă faceţi griji", a spus de mai multe ori comandantul de zbor, înainte de a spune: "Nu face asta!".

Ultimele sale cuvinte au fost: "Redresează", pe care le-a repetat de mai multe ori, referindu-se la mânerul dispozitivului. Pe parcursul ultimelor şase secunde înainte de accident, nu se aud decât "strigate inumane", potrivit canalului media rus.

 

Parteneri
x close