Antena 3 CNN Externe Aeroportul din Munchen, evacuat după ce un bărbat a fost prins cu un proiectil de mortieră în rucsac

Aeroportul din Munchen, evacuat după ce un bărbat a fost prins cu un proiectil de mortieră în rucsac

Aeroportul din Munchen a fost evacuat, vineri, pentru scurt timp, după ce autoritățile au descoperit un proiectil funcțional de mortieră în rucsacul unui călător.

Aeroportul din Munchen, evacuat după ce un bărbat a fost prins cu un proiectil de mortieră în rucsac
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Oct 2021   •   21:05

Proiectilul a fost găsit la un control de securitate în timp ce bărbatul încerca să prindă o cursă aeriană.

Descoperirea a declanșat o blocadă parțială a aeroportului, înainte ca pirotehniștii să recupereze proiectilul în siguranță, în vederea distrugerii.

Bărbatul în bagajul căruia a fost găsit dispozitivul susține că a găsit proiectilul în timpul unei drumeții în Elveția și a uitat că l-a păstrat în rucsac.

El urmează să fie acuzat pentru încălcarea regulilor de securitate aviatică și a legilor referitoare la explozibili și va trebui să achite costurile operațiunii polițienești, notează Euronews.

La ora publicării acestei știri nu este clar dacă aeroportul din Munchen, al doilea cel mai mare aeroport din Germania, se va constitui parte civilă și îl va da în judecată pentru daune pe bărbatul cu proiectilul.

Separat de acest caz, un bărbat de 59 de ani a murit vineri dimineață după explozia unui element de muniție pe marginea unui lac, în Austria, adaugă sursa citată.

Potrivit poliției, bărbatul manevra elementul de muniție pe țărmul lacului Ossiach, în sudul țării.

Autoritățile suspectează că este vorba despre muniție rămasă din al Doilea Război Mondial.

×
Subiecte în articol: munchen proiectil mortieră
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close