Antena 3 CNN Externe Un aeroport din Olanda a angajat o patrulă a purceilor pentru a ține păsările la distanță de avioane

Un aeroport din Olanda a angajat o patrulă a purceilor pentru a ține păsările la distanță de avioane

Un aeroport din Olanda a angajat o patrulă a purceilor pentru a reduce coliziunile dintre păsări și avioane.

Un aeroport din Olanda a angajat o patrulă a purceilor pentru a ține păsările la distanță de avioane
Sursa foto: Pixabay
de Alexandra Ionescu    |    27 Sep 2021   •   15:53

Douăzeci de purcei au fost angajați de un aeroport din Olanda pentru a alunga păsările care pun în pericol siguranța pasagerilor din avioane după ce se lovesc de aeronave.

Angajații porcini vor avea la dispoziție 2.000 de metri pătrați de teren din jurul aeroportului într-un experiment care va dura șase săptămâni.

Oficialii speră că porcii vor mânca resturile rămase după recoltarea sfeclei de zahăr, și astfel păsările nu vor mai fi atrase în zonă, și nu vor mai provoca accidente într-unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Europa. De asemenea, animalele vor speria și gâștele.

”Porcii au fost aduși pe câmp la mai puțin de 12 ore după recoltarea trestiei de zahăr”, a spus proprietarul animalelor.

Conducerea aeroportului a spus că gâștele ridică riscuri serioase siguranței zborului din cauza mărimii, și a tendinței lor de a zbura în cârduri, iar o singură gâscă poate provoca daune substanțiale unei aeronave.

În fiecare an există multiple coliziuni între zburătoare și avioane, cu aproximativ 6.6 lovituri de păsări la 10.000 de zboruri, date înregistrate în 2019.

Va fi folosit un radar special pentru păsări, care va calcula și impactul prezenței porcilor. Un al doilea radar va urmări aceste coliziuni fără a pune la socoteală porcii. Oficialii vor compara activitatea păsărilor să vadă dacă experimentul a avut succes, potrivit The Telegraph.

 

 

×
Subiecte în articol: Olanda aeroport porci pasari avioane
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close