Antena 3 CNN Externe Aeroport pakistanez, ţinta unui atac cu rachetă. Două persoane au murit şi alte 22 au fost rănite

Aeroport pakistanez, ţinta unui atac cu rachetă. Două persoane au murit şi alte 22 au fost rănite

Aeroport pakistanez, ţinta unui atac cu rachetă. Două persoane au murit şi alte 22 au fost rănite
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
15 Dec 2012   •   20:13

Aeroportul Peshawar din nord-vestul Pakistanului a fost ţinta unui atac cu rachetă, sâmbătă seara, în urma căruia au murit două persoane, a anunţat un oficial din cadrul poliţiei, citat de AFP.
   
Oraşul Peshawar este principala trecere către zonele tribale din apropierea frontierei cu Afganistanul, unde talibanii şi grupurile care au legături cu Al-Qaida şi-au stabilit bazele.
   
"Au fost trase trei rachete. Două au căzut în interiorul aeroportului şi una a lovit un vehicul din exterior. Până în prezent au murit două persoane, iar alte 22 au fost rănite", a declarat pentru AFP Imran Shahid, un oficial din cadrul poliţiei pakistaneze.
   
Nicio informaţie nu a fost obţinută despre locul exact unde a fost lovit aeroportul de tirurile de rachetă sau despre amploarea pagubelor.
   
Mian Iftikhar Hussain, ministrul Informaţiilor din provincia Khyber Pakhtunkhwa, a cărei capitală se află la Peshawar, a confirmat atacul şi bilanţul victimelor.
   
Doi oficiali din cadrul autorităţilor aeroportuare au declarat pentru AFP că aeroportul a fost închis după atac şi că toate zborurile au fost anulate.
   
Nicio grupare nu a revendicat atacul, dar talibanii din Pakistan şi alte miliţii lansează periodic operaţiuni similare la Peshawar, în special împotriva forţelor de securitate ale Guvernului pakistanez.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close