Antena 3 CNN Externe Aeroport transformat în centru de primire a migranților

Aeroport transformat în centru de primire a migranților

Aeroport transformat în centru de primire a migranților
21 Ian 2016   •   14:01

Fostul aeroport Tempelhof din Berlin, un simbol în vremea Războiului Rece, ar putea fi transformat în cel mai mare centru de primire pentru refugiați, conform unui plan controversat ce va fi luat în dezbatere joi de autoritățile capitalei germane, transmite DPA, potrivit Agerpres.

Autoritățile berlineze vor să construiască noi adăposturi pe o parte din cele 380 de hectare ale aeroportului, pentru cazarea a 7.000 de refugiați.

Peste 2.000 de refugiați sunt găzduiți în prezent în hangarele aeroportului, dar Lagesco, agenția responsabilă cu înregistrarea refugiaților în capitala germană, se luptă să facă față sutelor de sosiri zilnice, în condiții de temperaturi sub 0 grade.

Politicieni și locuitori ai capitalei se opun însă acestor planuri, despre care afirmă că nu țin cont de referendumul din 2014 la care s-a votat stoparea oricăror dezvoltări imobiliare pe terenurile aferente aeroportului.

Chiar dacă oficiali ai primăriei insistă că refugiații ar fi găzduiți doar pe o perioadă de trei ani, criticii susțin că relaxarea sau modificarea legii care interzice construirea pe Tempelhof le va permite dezvoltatorilor imobiliari să aibă câștig de cauză pe termen lung.

În timpul Războiului Rece, aeroportul Tempelhof a fost o punte de legătură cu restul lumii pentru vest-berlinezii izolați prin blocada impusă de sovietici. După dărâmarea Zidului Berlinului, spațiul a fost folosit pentru organizarea de festivaluri și prezentări de modă, dar și pentru filmările din seria "Hunger Games".

×
Subiecte în articol: migranti aeroport
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close