Antena 3 CNN Externe Aeroportul care urmează să devină cel mai mare din lume

Aeroportul care urmează să devină cel mai mare din lume

Aeroportul care urmează să devină cel mai mare din lume
28 Iun 2018   •   16:56

La un secol după ce a fost deschis ca o mică pistă pe iarbă într-o localitate din vestul Londrei, Heathrow ar putea fi transformat în cel mai mare aeroport din lume ca urmare a unei decizii controversate a parlamentarilor britanici. 

Construcția unei a treia piste, una care se va extinde peste cea mai aglomerată autostradă a țării, a fost aprobată printr-un vot parlamentar care a urmat după decenii de dezbateri asupra modului în care s-ar putea extinde capacitatea britanică de trafic aerian. 

Astfel, capacitatea pasagerilor de la Heathrow ar putea să sară de la aproape 80 de milioane de pasageri pe an la 110 milioane pană în 2030, ceea ce ar face, potrivit statisticilor actuale, ca acesta să fie cel mai mare aeroport  din punct de vedere al traficului aerian din lume. 

Grupurile de rezistență au susținut că expansiunea  aeroportului și creșterea traficului aerian într-o zonă puternic populată va avea un impact negativ asupra celor care locuiesc în apropiere. Sute de case ar fi distruse pentru a facilita expansiunea. 

Heathrow este în prezent al șaptelea cel mai aglomerat aeroport din lume în ceea ce privește numărul de pasageri, cu 78 de milioane în 2017. 

Sursă: CNN 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close