Antena 3 CNN Externe Aeroportul din Detroit, din nou în alertă, din cauza unui pasager suspect (VIDEO)

Aeroportul din Detroit, din nou în alertă, din cauza unui pasager suspect (VIDEO)

Aeroportul din Detroit, din nou în alertă, din cauza unui pasager suspect (VIDEO)
28 Dec 2009   •   12:35

Aeroportul din Detroit a intrat din nou, duminică, în alertă, din cauza unui pasager suspect al cursei venite de la Amsterdam - aceeaşi care a fost, vineri, ţinta unui atentat eşuat. Din fericire, a fost vorba doar de o alarmă falsă. Între timp, autorul tentativei ratate de vineri a fost transferat la închisoare, din spitalul în care era tratat pentru arsurile suferite.

Numeroase voci se întreabă cum de nigerianul Umar Faruk Abdulmutallab a fost lăsat să urce într-un avion american, deşi propriul său tată îl semnalase ca islamist radical. Autorităţile au explicat că nigerianul era înscris doar pe o "listă de avertizare" de peste 500.000 de nume.

Abdulmutallab pretinde că avea legături cu reţeaua al-Qaida, dar faptul nu a fost confirmat. Totuşi, un lider al-Qaida din Yemen lansase, cu câteva zile în urmă, un avertisment care pare, acum, după cele întâmplate, destul de îngrijorător.

Pe marile aeroporturi din Statele Unite şi din Europa a domnit, duminică, haosul, din cauza noilor măsuri de control adoptate în grabă, într-o perioadă de vârf pentru transportul aerian. Deşi au aşteptat cu orele, pasagerii nu au protestat şi s-au declarat chiar dispuşi să fie controlaţi de scannere corporale - respinse, până acum, de Parlamentul European.

Dar, ca şi cum ar fi fost lovită de un blestem, cursa Amsterdam-Detroit a avut din nou probleme, duminică. Un pasager s-a încuiat aproape o oră în toaletă şi a făcut scandal când a fost luat la întrebări, după ce a ieşit. Culmea este că era vorba tot de un nigerian. După aterizare, el a fost preluat de FBI iar avionul a fost controlat minuţios, dar nu s-a găsit nimic suspect.



Antena 3





×
Subiecte în articol: aeroport alerta pasager
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close