x close

Aeroportul din Detroit, din nou în alertă, din cauza unui pasager suspect (VIDEO)

28 Dec 2009   •   12:35
Aeroportul din Detroit, din nou în alertă, din cauza unui pasager suspect (VIDEO)

Aeroportul din Detroit a intrat din nou, duminică, în alertă, din cauza unui pasager suspect al cursei venite de la Amsterdam - aceeaşi care a fost, vineri, ţinta unui atentat eşuat. Din fericire, a fost vorba doar de o alarmă falsă. Între timp, autorul tentativei ratate de vineri a fost transferat la închisoare, din spitalul în care era tratat pentru arsurile suferite.

Numeroase voci se întreabă cum de nigerianul Umar Faruk Abdulmutallab a fost lăsat să urce într-un avion american, deşi propriul său tată îl semnalase ca islamist radical. Autorităţile au explicat că nigerianul era înscris doar pe o "listă de avertizare" de peste 500.000 de nume.

Abdulmutallab pretinde că avea legături cu reţeaua al-Qaida, dar faptul nu a fost confirmat. Totuşi, un lider al-Qaida din Yemen lansase, cu câteva zile în urmă, un avertisment care pare, acum, după cele întâmplate, destul de îngrijorător.

Pe marile aeroporturi din Statele Unite şi din Europa a domnit, duminică, haosul, din cauza noilor măsuri de control adoptate în grabă, într-o perioadă de vârf pentru transportul aerian. Deşi au aşteptat cu orele, pasagerii nu au protestat şi s-au declarat chiar dispuşi să fie controlaţi de scannere corporale - respinse, până acum, de Parlamentul European.

Dar, ca şi cum ar fi fost lovită de un blestem, cursa Amsterdam-Detroit a avut din nou probleme, duminică. Un pasager s-a încuiat aproape o oră în toaletă şi a făcut scandal când a fost luat la întrebări, după ce a ieşit. Culmea este că era vorba tot de un nigerian. După aterizare, el a fost preluat de FBI iar avionul a fost controlat minuţios, dar nu s-a găsit nimic suspect.



Antena 3





Citeşte mai multe despre:

aeroport alerta pasager
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati