Antena 3 CNN Externe Aeroportul internaţional din Bangkok, ocupat de demonstranţi. 3000 de turişti sunt blocaţi

Aeroportul internaţional din Bangkok, ocupat de demonstranţi. 3000 de turişti sunt blocaţi

Aeroportul internaţional din Bangkok, ocupat de demonstranţi. 3000 de turişti sunt blocaţi
26 Noi 2008   •   09:40

Haosul a cuprins capitala Thailandei, Bangkok, unde manifestaţiile anti-guvernamentale continuă de mai bine de trei luni. Coaliţia antiguvernamentală cere demisia executivului, acuzat de corupţie. În acest context, zece mii de manifestanţi au încercuit marţi un fost aeroport, unde guvernul se instalase temporar în luna august, când sediul oficial era ocupat de protestatari. În alte cartiere ale oraşului, situaţia a degenerat în lupte de stradă şi incidente armate. Cel puţin 11 oameni au fost răniţi în confruntări. Spre seară, mulţimea a luat cu asalt şi actualul aeroport internaţional, folosit anual de milioane de turişti străini.
Miercuri, coaliţia antiguvernamentală din Thailanda a anunţat oficial că deţine controlul absolut asupra aeroportului internaţional din Bangkok şi solicită companiilor aeriene să le ceară demonstranţilor autorizaţia pentru decolare şi aterizare. În zonă se aflau, miercuri dimineaţă, cel puţin 8000 de manifestanţi. ?Alianţa Poporului Pentru Democraţie (PAD) a preluat complet controlul asupra aeroportului Suvarnabhumi. Orice companie aeriană care vrea să opereze decolări sau aterizări trebuie să obţină permisiunea PAD", susţine unul din liderii protestatarilor, Chaiwat Sinswusong.
În acest timp, pe aeroportul internaţional din Bangkok sunt blocate cel puţin 3000 de persoane, majoritatea turişti străini. Ei nu pot părăsi incinta, deoarece şi şoselele de acces au fost barate de demonstranţi. ?Sunt destul de supărată, pentru că nu ştiu ce se întâmplă. Nu vedem nimic, funcţionarii au plecat de la ghişee, nimeni nu ştie când se vor relua zborurile, nu mai e nimeni acolo. Nu avem mâncare, toate magazinele sunt închise. Cred că aşa ceva e inadmisibil?, declară Jean McCartan, o turistă britanică extenuată.
Potrivit televiziunilor locale, cel puţin două persoane au fost rănite la aeroport, în explozia unei bombe. Patru manifestanţi au fost răniţi în alte puncte ale oraşului de grenade aruncate în mulţime. Guvernul a făcut apel la calm, dar a precizat că, la nevoie, va cere armatei să restabilească ordinea.
Ella Moroiu, Antena3.ro

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close