Antena 3 CNN Externe Aeroportul San Antonio din Texas, evacuat după o alertă cu bombă

Aeroportul San Antonio din Texas, evacuat după o alertă cu bombă

Aeroportul San Antonio din Texas, evacuat după o alertă cu bombă
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
02 Aug 2012   •   07:33

Aeroportul internaţional San Antonio din Texas a fost evacuat iar autorităţile au început imediat verificările în clădirile terminalelor după o ameninţare cu bombă, relatează BBC News.
   
Zborurile au fost reţinute la sol după o ameninţare cu bombă "foarte specifică", conform agenţiei Reuters citată de BBC, transmisă prin telefon.
   
Aeroportul şi-a reluat activitatea normală puţin după ora locală 17:00 (01:00, ora României).
   
Aeroportul a fost evacuat la ora locală 14:35 (22:35, ora României) iar oficialii i-au sfătuit pe oameni să stea departe de zonă. Un responsabil al aeroportului nu a putut confirma informaţiile transmise de presa locală conform cărora trei pachete suspecte sunt examinate.
   
Cu toate acestea, câini antrenaţi să detecteze bombe au ridicat suspiciuni asupra a trei maşini dintr-o parcare a aeroportului, a transmis presa locală.
   
Incidentul a fost adus în atenţia oficialilor în jurul orei 14:00 afectând între 10 şi 15 zboruri şi aproximativ 1.000 de pasageri, a declarat pentru CNN purtătorul de cuvânt Rich Johnson.
   
Aeroportul internaţional San Antonio gestionează aproximativ 260 de zboruri care transportă între 14.000 şi 15.000 de pasageri în fiecare zi, a mai declarat Johnson.
   
Purtătorul de cuvânt a declarat că nu sunt zboruri deviate iar toate avioanele care aterizează sunt direcţionate departe de clădirile aeroportului.
   

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close