Antena 3 CNN Externe Aeroportul San Jose, închis după erupţia vulcanului Turrialba din Costa Rica. Mii de oameni au fost evacuaţi

Aeroportul San Jose, închis după erupţia vulcanului Turrialba din Costa Rica. Mii de oameni au fost evacuaţi

Aeroportul San Jose, închis după erupţia vulcanului Turrialba din Costa Rica. Mii de oameni au fost evacuaţi
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
13 Mar 2015   •   08:53

Aeroportul internaţional din San Jose, capitala Costa Rica, a fost închis joi şi locuitorii din împrejurimi au fost evacuaţi ca urmare a degajării unui nor de cenuşă de vulcanul Turrialba, a cărui activitate afectează capitala, au anunţat autorităţile locale, citate de AFP.
 
Aeroportul este situat la 80 de km de locul erupţiei şi zborurile au fost suspendate din cauza vizibilităţii reduse, a transmis administraţia aeroportului.

Biroul naţional de urgenţă a ordonat evacuarea comunităţilor pe o rază de doi kilometri faţă de vulcan, iar şcolile au fost închise.

Potrivit Observatorului de vulcanologie şi seismologie al Universităţii naţionale, o altă erupţie în cursul zilei a generat un nor de fum care s-a ridicat la o altitudine de un kilometru, împrăştiind cenuşă peste mai multe localităţi.

Trecătorii trebuie să îşi protejeze ochii pe străzile din San Jose.

Vulcanul Turrialba a avut două erupţii minore duminică dimineaţă, urmate de reluarea activităţii seismice miercuri.

În octombrie anul trecut, erupţiile de cenuşă şi magmă ale vulcanului Turrialba au fost primele semne ale activităţii seismice ale acestui vulcan de 3.340 metri altitudine, din 1990 până în prezent.

Înainte de 1990 vulcanul nu manifestase, timp de 130 de ani, activitate seismică.

 

×
Subiecte în articol: eruptie vulcan Costa Rica
Parteneri
Trei zile cu trei anotimpuri în România. Temperaturile scad drastic
x close