Antena 3 CNN Externe Afaceri în numele Domnului. "Pastorul antreprenor", anchetat în Marea Britanie după ce s-a îmbogăţit din "donaţiile" enoriaşilor

Afaceri în numele Domnului. "Pastorul antreprenor", anchetat în Marea Britanie după ce s-a îmbogăţit din "donaţiile" enoriaşilor

Afaceri în numele Domnului. "Pastorul antreprenor", anchetat în Marea Britanie după ce s-a îmbogăţit din "donaţiile" enoriaşilor
Sursa foto: Foto: therichest.org
24 Oct 2012   •   13:16

Reprezentanţii unei biserici conduse de un controversat predicator african multimilionar sunt acuzaţi că şi-ar "exploata în mod cinic" enoriaşii după ce, doar din Marea Britanie, s-au obţinut donaţii de peste 20 milioane de euro din partea credincioşilor cărora li s-a spus că Dumnezeu le va oferi bogăţii în schimbul unui gest de caritate, scrie Daily Mail.

Enoriaşii erau transportaţi cu autobuze cu două etaje la biserică, li se ofereau fişe prin care erau "invitaţi" să doneze bani prin intermediul cardurilor de debit şi li se spunea că, dacă se supun învăţăturilor bisericii, vor deveni imuni la boli.

"Biserica Învingătorilor" a intrat acum sub atenţia Comisiei pentru Caritate din Regatul Unit, în urma unor anchete desfăşurate de către jurnaliştii britanici.

"Biserica Învingătorilor" este parte a unui adevărat "imperiu" format din mai multe biserici evanghelice conduse de către cel mai bogat predicator al Nigeriei, David Oyedepo, a cărui avere este estimată la peste 114,3 milioane de euro.

Oyedepo deţine, de asemenea, o întreagă flotă de avioane private şi un autoturism Rolls-Royce Phantom.

Supranumit "Pastorul antreprenor", nigerianul Oyedepo a fost acuzat la începutul acestui an că a lovit peste faţă o tânără pe motiv că aceasta ar fi fost o vrăjitoare.



Enoriaşii care fac regulat donaţii şi plătesc 10% din veniturile lor bisericii. Aceştia sunt îndemnaţi să vizeze, la rândul lor, persoane vulnerabile, cum ar fi cele singure, cele bolnave, cele fără adăpost şi cele cu tendinţe sinucigaşe, ca potenţiali candidaţi care să se convertească la această religie.

"Ei pretind clar lucruri false şi se pare să există o exploatare cinică a naivilor", a declarat, sâmbătă, Paul Flynn, unul dintre membrii Parlamentului britanic, referindu-se la reprezentanţii "Bisericii Învingătorilor".

"Este, de asemenea, alarmantă violenţa şi lipsa de respect pentru statutul femeilor", a mai declarat parlamentarul în legătură cu incidentul în care predicatorul a lovit peste faţă o tânără.




×
Subiecte în articol: Marea Britanie
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close