Antena 3 CNN Externe Afganistan. 45 de oameni au murit în urma unui accident rutier

Afganistan. 45 de oameni au murit în urma unui accident rutier

Afganistan. 45 de oameni au murit în urma unui accident rutier
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
27 Apr 2013   •   09:42
O coliziune între un autocar şi caroseria incinerată a unei cisterne abandonate în drum după un atac taliban s-a soldat cu cel puţin 45 de morţi vineri în sudul Afganistanului, relatează AFP, conform Mediafax.
"În această dimineaţă către ora 4, un autocar de pasageri a lovit caroseria unui camion-cisternă de carburant abandonat de câteva zile în drum după un atac al talibanilor", a declarat pentru AFP Javid Faisal, purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei Kandahar unde s-a produs accidentul.
"Patruzeci şi cinci de pasageri au murit în acest accident şi alţi zece sunt răniţi", a adăugat acesta, revizuind în creştere un prim bilanţ de 30 de morţi.
Autocarul transporta muncitori care urmau să participe la tradiţionala recoltă de mac care se desfăşoară în acest sezon. "Eram peste 50 de pasageri la bord. Majoritatea erau bărbaţi", a declarat pentru AFP Faizullah, care a supravieţuit accidentului.
"Autocarul nostru a luat foc. Am spart un geam al maşinii şi am sărit. I-am auzit pe cei dinăutru strigând după ajutor", a adăugat el.
Drumurile afgane se numără printre cele mai periculoase din lume.
În septembrie, 51 de pasageri, printre care femei şi copii, au murit în coliziunea dintre un autocar şi o cisternă de carburant în provincia Ghazni (centru).
Afganistanul este principalul producător mondial de mac, din care se extrage opiul, conform ONU care este îngrijorat de progresia constantă a acestei culturi mai ales în sudul Afganistanului, bastion al opoziţiei armate a talibanilor.
 

×
Subiecte în articol: accident rutier coliziune Afganistan atac
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close