Antena 3 CNN Externe Afganistan. Un militar român a murit şi altul a fost rănit în urma unei explozii

Afganistan. Un militar român a murit şi altul a fost rănit în urma unei explozii

Afganistan. Un militar român a murit şi altul a fost rănit în urma unei explozii
Sursa foto: militari
23 Feb 2010   •   10:24

Un militar român a murit şi altul a fost grav rănit în urma unei explozii, în Afganistan, după ce vehiculul în care se aflau a trecut peste o mină artizanală care a explodat, potrivit MApN.

"Sergentul-major Bădiceanu Florin a căzut la datorie şi fruntaşul Zamfir Marian a fost rănit marţi" se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale.

"Militarii, din cadrul Batalionului 33 Manevră, executau o misiune de patrulare într-o coloană formată din patru autovehicule HMMWV, în provincia Zabul, pe autostrada A1, Kandahar-Kabul. În jurul orei 5.00 (ora României), la aproximativ 3 km Nord-Est de Baza Lagman, vehiculul blindat în care se aflau cei doi a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. În urma deflagraţiei, cei cinci membri ai echipajului au fost evacuaţi de urgenţă pe calea aerului la spitalul din Baza Lagman, conform procedurilor" mai scrie în comunicat.



Este al 12-le deces înregistrat în rândul militarilor din Afganistan. România are acolo 1020 de militari, dar numărul lor va creşte, după ce în ianuarie în cadrul şedinţei CSAT s-a hotărât trimiterea a încă 600. Suplimentarea forţelor se adaugă deciziei din iunie de a trimite încă 100 de militari în 2010.

Potrivit ultimului bilanţ făcut de site-ul independent icasualties.org, citat de AFP, 1000 de militari americani şi-au pierdut viaţa în Afganistan în cei opt ani de conflict.

Comunicatul de presă al MApN (pdf)

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: militari Afganistan raniti militari romani
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close