Antena 3 CNN Externe Afirmaţia Angelei Merkel care arată de ce parte este Germania: "Putem fi BUNI PRIETENI cu Rusia"

Afirmaţia Angelei Merkel care arată de ce parte este Germania: "Putem fi BUNI PRIETENI cu Rusia"

Afirmaţia Angelei Merkel care arată de ce parte este Germania: "Putem fi BUNI PRIETENI cu Rusia"
de O.P.    |    09 Sep 2014   •   07:27

Cancelarul german, Angela Merkel, a apreciat luni că Uniunea Europeană (UE) şi Rusia ar putea evita o mai mare tensionare a relaţiilor bilaterale, în pofida divergenţelor cu privire la conflictul din Ucraina, relatează agenţia Itar-Tass.

"Rusia poate redeveni oricând un prieten bun. Uşa pentru discuţii rămâne deschisă", a declarat Merkel, pentru postul de televiziune german Sat1.

Ea a reiterat că intenţionează să menţină o legătură strânsă cu preşedintele rus Vladimir Putin, pentru a "păstra (dialogul) prin toate mijloacele".

Relaţiile dintre Uniunea Europeană şi Rusia s-au răcit în contextul crizei din Ucraina şi odată cu escaladarea sancţiunilor economice reciproce.

Uniunea Europeană a aprobat luni o nouă serie de sancţiuni împotriva Rusiei, în contextul crizei din Ucraina, însă a precizat că punerea în aplicare a acestor sancţiuni ar putea fi amânată câteva zile, pentru a da timp Moscovei să-şi continue eforturile de pace.

Anterior, preşedintele german Joachim Gauck a apreciat că Rusia a "pus capăt de facto parteneriatului său" cu Europa, invocând "un nou conflict armat la frontierele Europei", în Ucraina.

"Dorim un parteneriat şi relaţii de bună vecinătate (cu Rusia) în viitor", dar cu condiţia ca Moscova să-şi schimbe politica şi să "revină la respectarea drepturilor popoarelor", a spus Gauck


×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Angela Merkel
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close