Antena 3 CNN Externe Află cât de periculos e cel mai popular medicament luat de români. Şi tu l-ai luat încă din copilărie

Află cât de periculos e cel mai popular medicament luat de români. Şi tu l-ai luat încă din copilărie

Află cât de periculos e cel mai popular medicament luat de români. Şi tu l-ai luat încă din copilărie
Sursa foto: Foto: www.yenra.com
de O.P.    |    10 Ian 2012   •   11:39

Te doare capul? Ai un puţină febră? Ai dureri de spate sau probleme cu inima? Un medicament "minune" a fost recomandat de medici pentru toate aceste afecţiuni.

Foarte ieftin şi accesibil tuturor, medicamentul s-a dovedit a face mai mult rău decât bine dacă nu este administrat cum trebuie. Este vorba de aspirină, care este luată de o proporţie covârşitoare de români.

Cercetătorii britanici au efectuat un studiu important şi au constatat că aspirina poate genera hemoragii puternice mai ales la nivelul stomacului, afecţiuni ce pot duce la apariţia ulcerului, sau pot cauza chiar decesul pacientului, daca nu sunt stopate la timp.

Într-adevăr, o doză mică de aspirină ajută persoanele care au probleme cu inima pentru a preîntâmpina un atac de cord, însă dacă boala este avansată şi netratată corespunzător, aspirina nu are niciun efect.

Aşadar, sfatul medicului este ca atunci când luaţi orice fel de medicament să fiţi sub îndrumare medicală, pentru că acestea vă pot face mai mult rău decât bine.



×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close