Antena 3 CNN Externe AFP, despre polemica reprezentării la CE: Franţa şi Polonia au experimentat dispute similare cu cea din România

AFP, despre polemica reprezentării la CE: Franţa şi Polonia au experimentat dispute similare cu cea din România

AFP, despre polemica reprezentării la CE: Franţa şi Polonia au experimentat dispute similare cu cea din România
Sursa foto: Foto: Intact Images
12 Iun 2012   •   20:01

Franţa şi Polonia s-au confruntat, în trecut, cu polemici similare cu cea existentă în România, între preşedinte şi premier, privind reprezentarea ţării la reuniunile europene, notează Agenţia France Presse, citată de Mediafax.
   
AFP prezintă situaţia din România, unde Parlamentul a adoptat declaraţia propusă de USL, potrivit căreia primul-ministru, şi nu preşedintele, trebuie să prezinte poziţia României la lucrările Consiliului European din 28 iunie.
   
"Decizia, care nu are caracter constrângător, riscă să îl nemulţumească pe preşedinte, care a reprezentat permanent România la summiturile europene după 2008", apreciază AFP.
 
 "Polemici similare au avut loc în Franţa, în timpul mandatului preşedintelui François Mitterrand şi celui al premierului Jacques Chirac, apoi, între Chirac, devenit preşedinte, şi premierul Lionel Jospin", precizează agenţia de ştiri franceză, reamintind că Jacques Chirac şi Lionel Jospin au asistat de mai multe ori împreună la summiturile Consiliului European.
  
 "Şi Polonia s-a confruntat cu o situaţie similară în timpul mandatului preşedintelui ultraconservator Lech Kaczynski, care nu a ezitat, în 2009, să închirieze un avion pentru a se deplasa la Bruxelles, în contextul în care premierul liberal Donald Tusk încerca să îl împiedice să asiste la un summit al Consiliului European", observă AFP

×
Subiecte în articol: AFP Franta Polonia Bruxelles
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close