Antena 3 Externe Un agent guvernamental chinez este activ în Parlamentul britanic, avertizează MI5

Un agent guvernamental chinez este activ în Parlamentul britanic, avertizează MI5

de Cerasela Stafie    |    13 Ian 2022   •   17:57
Un agent guvernamental chinez este activ în Parlamentul britanic, avertizează MI5
Sursa foto: Hepta.ro

Serviciul britanic de Informaţii Interne, MI5, a avertizat că un agent al guvernului chinez este infiltrat în Parlamentul Marii Britanii și încearcă să influențeze procedurile legislative.

Sir Lindsay Loyle, preşedintele Camerei Comunelor, a anunțat deputații britanici că o femeie pe nume Christine Lee a fost ”angajată în activități de interferență politică în numele Partidului Comunitar Chinez, interacționând cu parlamentarii britanici”.

MI5 a trimis o ”alertă de interferență” avertizând că Lee a ”facilitat donații financiare către parlamentari în activitate și aspiranți în numele cetățenilor străini cu sediul în Hong Kong și China”. Ea acționa în numele unui grup de lobby politic al minorităţii chineze din Regatul Unit.

Iain Duncan Smith, liderul grupului Partidului Conservator din Camera Comunelor, vizat de sancţiuni impuse de Beijing din cauza criticilor faţă de încălcarea drepturilor etnicilor uiguri din China, a precizat că acest lucru reprezintă o problemă serioasă.

"Înţeleg că preşedintele Camerei Comunelor a fost contactat de MI5 şi avertizează deputaţii că există un agent al Guvernului chinez activ aici, în Parlament, colaborând cu un membru al Parlamentului, în mod evident pentru acţiuni subversive asupra proceselor politice de aici. În calitatea de membru al Parlamentului sancţionat de Guvernul chinez, eu cred că este o problemă gravă", a afirmat Iain Duncan Smith, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: agent chinez parlament Marea Britanie
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close