Antena 3 CNN Externe Agenți secreți și informatori cu bani ascunși în Panama

Agenți secreți și informatori cu bani ascunși în Panama

Agenți secreți și informatori cu bani ascunși în Panama
Sursa foto: Foto: pixabay.com
12 Apr 2016   •   14:17

Apar noi informaţii în uriaşul scandal Panama. Printre beneficiarii de conturi ascunse în paradisul fiscal se numără agenţi secreţi din mai multe ţări, inclusiv intermediari ai CIA.

Detaliile apar în ediţia de astăzi a cotidianului german de la care a pornit întregul scandal, după ce o sursă le-a dezvăluit jurnaliştilor documentele secrete ale companiei de consultanţă Mossack Fonseca.

Potrivit Suddeutsche Zeitung, agenţii au deschis societăţi fictive pentru a-şi ascunde acţiunile. Dar nu e vorba doar despre agenţi ai serviciului de informaţii american. Panama Papers mai arată ca "actuali sau foşti înalţi responsabili ai serviciilor secrete din cel putin trei ţări figurează printre clientii cabinetului de avocatura din Panama.

Mai precis din Arabia Saudita, Columbia şi Rwanda. Cât priveşte sursa care le-a furnizat ziariştilor germani toate documentele incendiare, nu se ştie nimic.

Între timp, autorităţile din Panama au percheziţionat din nou birourile firmei de avocatură Mossack Fonseca din capitală. Reprezentanţii Fonseca susţin că demersul autorităţilor e o reacţie la faptul că ei au depus o plângere penală pe motiv că această companie a fost victima unor hackeri.

×
Subiecte în articol: Panama Papers
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close