Antena 3 CNN Externe Ahmad Vahidi: "Un eventual atac al Israelului ar fi sinucigaş"

Ahmad Vahidi: "Un eventual atac al Israelului ar fi sinucigaş"

Ahmad Vahidi: "Un eventual atac al Israelului ar fi sinucigaş"
07 Aug 2012   •   16:07

Ministrul Apărării iranian, generalul de brigadă Ahmad Vahidi, a avertizat Israelul în privinţa "unei aventuri militare" împotriva ţării sale şi consideră că o asemenea acţiune ar duce la autodistrugerea statului evreiesc, anunţă agenţia Prensa Latina.

"Regimul sionist ştie că atacarea Iranului este o dorinţă imposibil de atins, doar dacă nu vrea cumva să se sinucidă" a spus Vahidi într-o declaraţie în care denunţa ameninţările militare venite de la Tel Aviv la adresa Teheranului.

În aceeaşi ordine de idei, oficialul iranian a precizat că vizita de săptămâna trecută a Secretarului Apărării Americane, Leon Panetta, în Orientul Mijlociu, încurajează Israelul şi celelalte state arabe, aliate Statelor Unite, să marginalizeze şi mai mult naţiunea persană.

Cu acelaşi prilej, Vahidi a denunţat comploturile dintre Washington şi Tel Aviv împotriva guvernului sirian şi a catalogat aceste iniţiative drept "jocuri psihologice războinice".

Liderul de la Teheran a reamintit că forţele sale armate sunt "complet pregătite pentru a răspunde oricărui atac"

Puterile occidentale acuză Iranul că dezvoltă un program militar nuclear şi au aplicat împotriva acestei ţări sancţiuni drastice de ordin economic.
Teheranul a reiterat ideea că cercetarea în domeniul nuclear are scopuri exclusiv civile.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close