Antena 3 CNN Externe Ahmadinejad acuză capitalismul pentru schimbarea climatică

Ahmadinejad acuză capitalismul pentru schimbarea climatică

Ahmadinejad acuză capitalismul pentru schimbarea climatică
Sursa foto: ahmadinejad
18 Dec 2009   •   01:36

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a arătat spre capitalism şi economia liberală ca principalele cauze ale schimbării climatice şi a făcut apel la un nou sistem economic global.
"Capitalismul şi economia liberală distrug natura," declara Ahmadinejad la conferinţa climatică a ONU de la Copenhaga.
Valorile societăţii concentrate pe consum sunt dăunătoare naturii, adăug acesta.
Liderul iranian crede că SUA, care reprezintă 5 procente din populaţia globului, consumă disproporţionat de multă energie şi are un buget militar comparabil cu toate celelalte ţări luate împreună.
"Ce se va întâmpla dacă alte state urmează acest model de comportament? Singura soluţie este revenirea la valorile umane şi spirituale."
Ahmadinejad crede că intelectualii şi oamenii de ştiinţă din lume ar trebui să se reunească pentru a stabili criteriile bunăstării pe baza valorilor morale şi să "creeze un nou sistem economic bazat pe demnitate umană şi unde consumul se bazează pe adevărate nevoi umane."

El şi-a exprimat sprijinul pentru protocolul de la Kyoto şi arăta că liderii mondiali ar trebui să se cheltuiască bani pe reducerea emisiilor, nu pe înarmare şi războaie.

Oficialul a mai acuzat SUA şi aliaţii că împiedică folosirea tehnologiilor avansate de alte state. Ahmadinejad nota că toate popoarele trebuie să poată folosir energie curată şi regenrabilă, inclusiv nucleară, pentru a lupta cu schimbarea climatică.

Antena3.ro

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close