Antena 3 CNN Externe Ahmadinejad: Alegerile iraniene au fost cele mai libere din lume

Ahmadinejad: Alegerile iraniene au fost cele mai libere din lume

Ahmadinejad: Alegerile iraniene au fost cele mai libere din lume
Sursa foto: mahmoud ahmadinejad
08 Iul 2009   •   15:50

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad, a cărui realegere a dus la masive proteste de stradă, a calificat votul de luna trecută ?cele mai libere alegeri de oriunde în lume."

?A fost un eveniment extraordinar?, declara acesta în cadrul unui mesaj televizat . El a subliniat că a trecut peste protestele electorale şi a subliniat că alegerile au fost cinstite şi au marca începutul unei noi ere.

Discursul său vine după mesajul primilor trei reformişti iranieni, care au cerut clericilor să oprească atmosfera impusă şi eliberarea deţinuţilor.
Acesta a fost primul discurs naţional al lui Ahmadinejad de când liderul supre a declarat că alegerile au fost valide.

?Acesta este un nou început pentru Iran... am intrat într-o nouă eră," declara preşedintele declarând că cele 85 procente ale sale au dat guvernului o nouă legitimitate.
Liderul iranian a mai subliniat că renumărarea voturilor nu a dus la descoperirea niciunei "erori?.
În timpul discursului de jumătate de oră, iranieni din capitală puteau fi auziţi ţipând de pe acoperişuri , "moarte dictatorului " sau "Dumnezeu este mare" - acţiuni devenite simbol al sfidării, de la alegeri.
În acelaşi timp, preşedintele francez Nicolas Sarkozy a cerut eliberarea unei profesoare franceze, care a fost arestată pentru că a pozat protestele iraniene şi care a fost acuzată de spionaj.
Iar şase experţi ONU în drepturile omului au emis declaraţii în care îşi exprimau îngrijoarea referitoare la crime, arestări şi folosirea excesivă a forţei.

Antena3.ro

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close