Antena 3 CNN Externe Ahmadinejad: Iran este pregătit să discute cu ?onestul? Barack Obama

Ahmadinejad: Iran este pregătit să discute cu ?onestul? Barack Obama

Ahmadinejad: Iran este pregătit să discute cu ?onestul? Barack Obama
Sursa foto: Mahmoud Ahmadinejad
09 Apr 2009   •   17:34

Preşedintele Iranului a declarat că ţara sa acceptă discuţiile cu America dacă Barack Obama se dovedeşte ?onest?, un semn clar că recentul mesaj video al preşedintelui american către popporul iranian a pus presiune pe Teheran să răspundă.
Tonul conciliant al preşedintelui Mahmoud Ahmadinejad dovedeşte că nu doreşte să pară extremist faţă de administraţia americană înainte de alegerile din iunie, mai ales datorită faptului că există o presiune din partea alegătorilor să se pună capăt izolării internaţionale.

?Naţiunea iraniană salută o mână întinsă spre ea, dacă este bazată într-adevăr pe onestitate, dreptate şi respect?, arăta Ahmadinejad într-un mesaj transmis în direct la televiziunea de stat. El a răspuns astfel pentru prima dată mesajului video al lui Obama de luna trecută, în care se cerea cooperarea şi dialogul.
?Dar dacă, Doamne fereşte, mâna întinsă are o aparenţă cinstită dat nu include onestitate în conţinut, va întâlni acelaşi răspuns pe care naţiunea iraniană l-a dat domnului Bush ,? a avertizat Ahmadinejad .
Politica noii administraţii americane faţă de Iran este acum în plin proces de transformare şi este menită a rezolva cea mai gravă problemă de politică externă- cum să se oprească programul nuclear al Teheranului.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close