Antena 3 CNN Externe Ahmadinejad: Iran va îmbogăţi singur uraniul la 20%

Ahmadinejad: Iran va îmbogăţi singur uraniul la 20%

Ahmadinejad: Iran va îmbogăţi singur uraniul la 20%
Sursa foto: mahmoud ahmadinejad
03 Dec 2009   •   03:48

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a declarat că Iran va îmbogăţi singur uraniul la o puritate de 20 procente, dând astfel o nouă lovitură eforturile occidentale de a pune capăt activităţilor sale nucleare.

Ahmadinejad a mai declarat de asemenea că vechiul duşman -Israel- nu va putea face absolut nimic în legătură cu programul nuclear iranian. Acesta a precizat că în ce priveşte Teheranul, subiectul nuclear este "încheiat", iar republica islamică nu va ceda din drepturile sale.
"Poporul iranian va face singur combustibil nuclear îmbogăţit la 20 procente şi orice mai are nevoie," anunţa liderul de la Teheran într-un discurs televizat.

"Regimul sionist este un nimic. Nici stăpănii săi nu pot face absolut nimic" declara Ahmadinejad, miercuri, la o zi după ce ameninţase că "orice deget care este pe cale să apese pe trăgaci va fi tăiat."
Acesta a mai afirmat că Iran va construi alte 10 fabrici nucleare. Puterile mondiale au susţinut o propunere ONU conform căreia Iran trebuia să trimită în Rusia şi Franţa uraniul slab îmbogăţit în schimbul combustibilului pentru reactorul său de cercetare de capitală, cu o puritate de 20%.
Luna trecută, Teheran a respins propunerea afirmând că doreşte ca uraniul de 20 procente să îl primească simultan cu predarea celui slab îmbogăţit, iar schimbul să se facă în interiorul Iranului.
Nici Israel, despre care se crede că are arma nucleară, deşi nu recunoaşte oficial, dar nici SUA nu au exclus posibilitatea unei acţiuni militare contra Iranului pentru ambiţiile sale nucleare.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close