Antena 3 CNN Externe Ahmadinejad reafirmă sprijinul iranian pentru palestinieni

Ahmadinejad reafirmă sprijinul iranian pentru palestinieni

Ahmadinejad reafirmă sprijinul iranian pentru palestinieni
Sursa foto: ahmadinejad meshaal
13 Dec 2009   •   22:31


Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a reiterat, duminică, sprijinul total al ţării sale pentru poporul palestinian. Afirmaţia a fost făcută la începerea vizitei oficiale a liderului mişcării Hamas, Khaled Meshaal, la Teheran.
Acţiunile sălbatice ale regimului sionist contra palestinienilor nu vor salva sistemul lor, aprecia Ahmadinejad, făcând referire la războiul de 22 de zile din Fâşia Gaza, iarna trecută.

Ahmadinejad sublina că nici acţiunile dăunătoare ale liderilor palestiniene, nici "show-ul cu marionete" al americanilor nu îi vor ajuta să supravieţuiască. El menţiona că recentele înfrângeri ale Tel Aviv şi Washington sunt semnele căderii puterilor arogante. El amintea înfrângerile militare ale Israelului din Liban şi Gaza şi eşecul SUA din Irak şi Afganistan ca cele mai recente umilinţe suferite de cei doi aliaţi.

"Astăzi, Palestina este simblului frontului global celor ce caută libertatea şi a rezistenţei,'' crede liderul iranian.


Meshaal a subliniat că Hamas şi rezistenţa vor continua să combată aroganţa mondială (cu referire la Israel şi susţinătorii occidentali) până la îndeplinirea scopurilor palestiniene.


O declaraţie a Hamas arăta că vizita lui Meshaal în Iran face parte dintr-un turneu regional, dar nu s-au oferit mai multe detalii.

Iran a fost un susţinător ferm al Hamas de când mişcare a câştigat alegerile parlamentare palestiniene, în 2006, deşi Teheran susţine că aceasta nu se extinde la oferire de armament şi antrenamente, aşa cum susţine Israel.

Hamas este considerată organizaţie teroristă de SUA şi Israel.


Antena3.ro

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close