Antena 3 CNN Externe Ahmadinejad respinge termenul limită pentru acceptarea unui acord nuclear

Ahmadinejad respinge termenul limită pentru acceptarea unui acord nuclear

Ahmadinejad respinge termenul limită pentru acceptarea unui acord nuclear
Sursa foto: mahmoud ahmadinejad
23 Dec 2009   •   01:31


Preşedintele Iranului Mahmoud Ahmadinejad a respins termenul limită, stabilit pentru finele anului, de către SUA, pentru a accepta acordul ONU privind programul său nuclear.

"Ei spun că au dat Iranului termen până la finele anului creştin. Dar cine sunt ei ? Noi suntem cei care le-au dat o şansă," arăta Ahmadinejad în cadrul unui discurs în oraşul Shiraz, transmis de televiziune.

"Dacă nu îşi schimbă atitudinea şi limbajul, vom cere drepturile istorice iraniene. Unii demoni le-au raportat că guvernul iranian este slab şi este vremea să aplice presiune," declara aceasta, făcând aluzie la criza actuală din Iran, declanşată de acuzaţiile că realegerea lui Ahmadinejad a fost fraudată.

"Nu ne plac conflictele, dar trebuie să ştie că guvernul iranian de astăzi şi naţiunea sunt acum de zece ori mai puternici decât anul trecut" .
Mai mulţi oficiali iranieni deja respinseseră un asemenea ultimatum pentru rezolvarea chestiunii nucleare.
Ahmadinejad a declarat săptămâna trecută pentru AFP că este gata să ajungă la un acord nuclear dacă SUA şi Occidentul respectă republica islamică şi nu mai fac ameninţări.
Administraţia Obama a ameninţat că dacă temernul limită este depăşit va impune un nou set de sancţiuni, deşi pentru aceasta trebuie să convingă Rusia şi China.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close