Antena 3 CNN Externe Ahmadinejad: Sancţiunile propuse nu sunt legale. Obama va suferi mai mult

Ahmadinejad: Sancţiunile propuse nu sunt legale. Obama va suferi mai mult

Ahmadinejad: Sancţiunile propuse nu sunt legale. Obama va suferi mai mult
Sursa foto: mahmoud ahmadinejad
26 Apr 2010   •   02:51

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a calificat posibilele noi sancţiuni ONU contra programului său nuclear ca fiind ilegale, şi a subliniat că nu va ceda în faţa unor asemenea presiuni bazate pe "minciunile" SUA şi Marii Britanii.
Liderul iranian a blamat aliaţii occidentali că fac presiuni pentru un nou set de sancţiuni.

Ahmadinejad şi-a declanşat tirul de acuze după o întâlnire cu preşedintele Ugandei, Yoweri Museveni, membru non-permanent al Consiliului de Securitate al ONU.

"Chestiunea nucleară iraniană s-a transformat într-un mare test pentru întreaga lume," aprecia Ahmadinejad, care a adăugat că SUA şi Marea Britanie "susţin că sunt îngrijorate de construirea unei bombe nucleare, dar mint la fel ca minciunile precedente."
El făcea referire la acuzaţiile că regimul lui Saddam Hussein ar avea arme de distrugere în masă.

"Măsurile care au fost luate sau vor fi luate de SUA şi aliaţii lor din Consiliul de Securitate al ONU au validitate legală", crede Ahmadinejad . "Nu cedăm şi nu acceptăm niciun fel de presiune. Şi nu urmăm deciziile ilegale. Crede că prin rezoluţiile contra noastră, Obama va suferi mai mult."

Pe de altă parte, Museveni, prins între posibilitatea unor investiţii din partea Iranului şi o sancţiune din partea Occidentului, arăta că Uganda nu a exclus încă posibilitatea de a vota sancţiunile contra Iranului.


"Nu suntem proştii nimănui. Astfel că după ce avem faptele, ne vom consulta cu fraţii noştri africani şi vom vedea ce poziţie să abordăm", puncta acesta.

Antena3.ro

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close