Antena 3 CNN Externe Ahmadinejad: SUA au exagerat bilanţul atentatelor de la 11 septembrie (VIDEO)

Ahmadinejad: SUA au exagerat bilanţul atentatelor de la 11 septembrie (VIDEO)

Ahmadinejad: SUA au exagerat bilanţul atentatelor de la 11 septembrie (VIDEO)
Sursa foto: Foto: digitaljournal.com
08 Aug 2010   •   14:58

Preşedintele iranian, Mahmud Ahmadinejad, a declarat că Statele Unite au exagerat bilanţul atentatelor de la 11 septembrie 2001, ca un pretext pentru a ataca Afganistanul şi Irakul. În acelaşi discurs, Ahmadinejad a pus din nou la îndoială Holocaustul nazist şi a respins, cu ironie, recentele ştiri despre un atentat la viaţa sa.

Preşedintele iranian a afirmat că atentatele de la 11 septembrie au făcut mai puţine victime decât s-a anunţat oficial. "Au spus că 3000 de oameni au fost ucişi, dar nu au dat numele lor. Poate voi aţi văzut aşa ceva, dar eu nu", a spus Ahmadinejad. În realitate, lista victimelor este postată pe internet şi conţine exact 2.995 nume, inclusiv ale celor 19 terorişti sinucigaşi. Mahmud Ahmadinejad susţine că administraţia americană şi mass-media au folosit atentatele "pentru a face opinia publică să creadă că Statele Unite au dreptul să atace Afganistanul sau Irakul".

El a reluat şi zvonul, de mult dovedit fals, că în atentate nu ar fi fost ucis niciun evreu "deoarece li se spusese dinainte să nu meargă la serviciu". În acelaşi discurs, Ahmadinejad a ironizat relatările presei occidentale, potrivit cărora el ar fi fost, miercuri, ţinta unei grenade, la un miting din provincie.

Preşedintele iranian a respins şi noile sancţiuni impuse ţării sale de ONU, pentru continuarea programului nuclear iranian. El a calificat rezoluţia privind sancţiunile drept "un petec de hârtie care nu face doi bani" şi a tras concluzia că lumea este condusă de "idioţi". Discursul lui Ahmadinejad a venit la două zile după ce preşedintele Obama şi-a reafirmat dorinţa de dialog cu Iranul.



Antena 3

×
Subiecte în articol: presedinte SUA Irak Afganistan Holocaust
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close