Antena 3 Externe Ahmadinejad: SUA să nu se amestece în afacerile Iranului. Oficialii britanici, "retardaţi politici"

Ahmadinejad: SUA să nu se amestece în afacerile Iranului. Oficialii britanici, "retardaţi politici"

25 Iun 2009   •   15:47
Ahmadinejad: SUA să nu se amestece în afacerile Iranului. Oficialii britanici, "retardaţi politici"
Sursa foto: Ahmadinejad

Mahmoud Ahmadinejad l-a avertizat pe Barack Obama să nu se mai amestece în treburile interne ale Iranului. Potrivit AFP, liderul iranian i-a criticat şi pe oficialii britanici şi ai altor state europene, calificându-i drept "retardaţi politici". Între timp, guvernul iranian i-a convocat pe ambasadorii şi reprezentanţii celor 27 de ţări ale Uniunii Europene aflaţi în post la Teheran.

"Sper că SUA vor evita să se amestece în afacerile Iranului", a spus Ahmadinejad. Liderul iranian l-a asemănat pe Obama cu fostul preşedinte american Goerge W. Bush. "Dacă aşa vor sta lucrurile, nu vom mai avea nimic de discutat. Credeţi că acest comportament va rezolva această problemă? Singurul rezultat va fi că poporul că va considera la fel ca Bush", i-a spus liderul iranian lui Obama.

Ahmadinejad i-a atacat şi pe liderii britanici, care au criticat situaţia din Teheran. "Guvernele Marii Britanii şi ale altor state europene sunt conduse de o bandă de retardaţi politici", a spus Ahmadinejad.

În cadrul unui discurs pe care l-a susţinut marţi, Obama a criticat evenimentele din Iran şi a declarat că realegerea lui Ahmadinejad la 12 iunie pune "probleme serioase". Preşedintele american a cerut autorităţilor iraniene să "guverneze prin consens şi nu prin forţă".

După anunţarea rezultatelor oficiale ale alegerilor prezidenţiale din Iran, au avut loc ciocniri violente între protestatari şi autorităţi. Ştirea că actualul preşedinte Mahmoud Ahmadinejad a fost reales din primul tur i-a revoltat pe partizanii candidatului opoziţiei. Cel puţin 17 oameni au murit şi 100 au fost răniţi, în urma protestelor.

Antena3.ro


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close