Antena 3 CNN Externe Ahmadinejad susţine că sancţiunile nu vor opri Iran

Ahmadinejad susţine că sancţiunile nu vor opri Iran

Ahmadinejad susţine că sancţiunile nu vor opri Iran
Sursa foto: ahmadinejad
05 Mai 2010   •   18:15

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad arăta că sancţiunile ONU contra ţării sale pentru programul său nuclear nu vor opri Iran, dar ar putea afecta permanent relaţiile sale cu Statele Unite.
"Sancţiunile nu pot opri poporul iranian. Naţiunea iraniană este capabilă să reziste la presiunea Statelor Unite şi aliaţilor," arăta Ahmadinejad în cadrul unei conferinţe de presă la New York .
"Deşi nu salutăm sancţiunile, nici nu ne temem de ele".
SUA şi alte cinci mari puteri negociază un al patrulea set de sancţiuni în cadrul Consiliului de Securitate al ONU contra Iranului pentru refuzul de a opri îmbogăţirea uraniului.
O rezoluţie este aşteptată în următoarele săptămâni.
În timpul conferinţei sale, care a durat 90 de minute, Ahmadinejad avertiza că dacă sunt adoptate noi sancţiuni "ar însemna că relaţiile dintre Iran şi SUA nu vor mai fi niciodată îmbunătăţite."
Relaţiile diplomatice dintre cele două state au fost întrerupte în 1980 când militanţi iranieni au răit 50 de diplomaţi americani la ambasada din Teheran.
Liderul irianian şi-a exprimat dezamăgirea în preşedintele american Barack Obama, despre care arăta că este într-un blocaj politic şi a eşuat în promisiunea făcută la Adunarea Generală a ONU de a abandona abordarea vechii administraţii.
Viceministrul rus de externe Serghei Riabkov declara anterior că este "optimist" în legătură cu discuţiile pentru sancţiuni.
Diplomaţii ONU din Rusia, SUA, Marea Britanie, Franţa, Germania şi China se întâlnesc aproape zilnic de câteva săptămâni pentru a ajunge la un proiect de rezoluţie.
Antena3.ro

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close