Antena 3 CNN Externe Ahmadinejad: Un atac împotriva Iranului ar duce la distrugerea Israelului

Ahmadinejad: Un atac împotriva Iranului ar duce la distrugerea Israelului

Ahmadinejad: Un atac împotriva Iranului ar duce la distrugerea Israelului
06 Sep 2010   •   12:20

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a respins ideea unui atac asupra republicii islamice din cauza programului nuclear, în timpul unei vizite în Qatar, pentru că, spune el, o astfel de acţiune ar rezulta în distrugerea Israelului.

"Orice acţiune împotriva Iranului va duce la eradicarea entităţii sioniste", a declarat Ahmadinejad la o conferinţă comună, de la Doha, alături de şeicul Hamad bin Khalifa al-Thani.

Israel, singura putere nucleară nedeclarată din zonă, nu a respins o acţiune militară prin care să prevină dezvoltarea unei arme nucleare de către Iran, o ambiţie pe care Teheranul o neagă. "Sioniştii şi guvernul american ar lovi orice ţară din regiune când vor putea şi nu vor aştepta permisiunea nimănui. Dar, în acest moment, ei nu pot face asta. Iran are abilitatea de a răspunde dur unui atac", a avertizat Ahmadinejad.

"Nu va fi niciun război împotriva Iranului. Singurul lucru care se va întâmpla este un război psihologic, menit să pună presiune pe Teheran", a mai spus liderul iranian.

Spre deosebire de celelalte state arabe din Golf, care au plecat urechea la suspiciunile din Vest cu privire la programul nuclear al Iranului, Qatar a menţinut o relaţie de prietenie cu Teheranul. În mai, când SUA au cerut o nouă serie de sancţiuni din partea ONU împotriva Iranului, Qatar a susţinut eforturile Turciei şi Braziliei de a evita aceste măsuri. Qatar este însă un aliat al SUA, găzduind două baze militare care au deservit în acţiunile din Irak şi Afganistan.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: mahmoud ahmadinejad Qatar
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close