Antena 3 CNN Externe Ahmadinejad vrea să facă schimb de prizonieri cu SUA

Ahmadinejad vrea să facă schimb de prizonieri cu SUA

Ahmadinejad vrea să facă schimb de prizonieri cu SUA
Sursa foto: mahmoud ahmadinejad
03 Feb 2010   •   20:12

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a sugerat într-un interviu că Iran ar putea elibera cei trei turişti americani reţinuţi în schimbul deţinuţilor din închisorile americane,

Ahmadinejad arăta că există negocieri în curs despre posibilitatea schimbului dintre turişti şi iranieni închişi de câţiva ani în SUA.


"Există unele discuţii pentru a avea un schimb, dacă este posibil. Recent, americanii ne-au trimis mesaje, iar noi am răspuns să le dăm turiştii. Sperăm ca toţi deţinuţii să fie eliberaţi.

Ahmadinejad nu a menţionat cazuri specifice dar în decembrie, Iran a publicat o listă cu 11 iranieni care sunt reţinuţi în SUA - inclusiv un cercetători nuclear care a dispărut în Arabia Saudită şi un fost oficial al Ministerului Apărării, care a dispărut în Turcia. Lista mai cuprinde un iranian arestat în Canada pentru că a încercat să obţină tehnologie nucleară.

"Am spus că voi ajuta la eliberarea lor, dar atitudinea unor oficiali americani afectează această misiune. Există mulţi iranieni în închisoare în SUA. Ei au răpit unii din cetăţenii noştri în alte state."
Cetăţenii americani Shane Bauer, Sarah Shourd şi Josh Fattal erau în drumeţie în regiunea nord irakiană Kurdistan în luna iulie când au trecut accidental graniţa în Iran.

Teheran a anunţat în decembrie că aceştia vor fi judecaţi dar nu a precizat nici când va începe procesul, nici care vor fi acuzaţiile, deşi anterior procurorul şef îi acuza de spionaj.
Ahmadinejad arăta că există "indicii că ei ştiau că traversează în Iran."
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: mahmoud ahmadinejad
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close