Antena 3 Externe Ai grijă la reţetele medicale! Greşelile care pot avea consecinţe grave

Ai grijă la reţetele medicale! Greşelile care pot avea consecinţe grave

12 Ian 2019   •   18:15
Ai grijă la reţetele medicale! Greşelile care pot avea consecinţe grave

O pacientă a spitalului din Glasgow a ajuns în urgențe după ce a folosit medicamentul greșit. Ea a luat de la farmacie o cremă numită Vitaros în loc de ceea ce trebuia să folosească pentru ochii ei uscați, respectiv VitA-POS.

Femeiii i-au fost prescrise antibiotice, lubrifianți și steroizi, după ce a spus că vede încețoșat și i se umflaseră ochii de la folosirea unei creme cumpărate pe rețetă de la farmacie.

În urma acestui caz, Institutul de Oftalmologie Tennent, din Glasgow, a cerut medicilor să fie mai atenți când prescriu un tratament și să scrie mai citeț, iar farmaciștilor să fie mai atenți când descifrează rețetele.

„Greșelile la prescriere sunt destul de dese, iar medicamentele cu nume asemănătoare cresc riscul de erori. Pacienta a fost apoi tratată pentru mici arsuri chimice oculare și a răspuns pozitiv noului tratament”, a spus medicul Magdalena Edington, potrivit telegraph.co.uk.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close