Antena 3 CNN Externe Ai gripă? Nu spera la compasiune din partea partenerei de viaţă

Ai gripă? Nu spera la compasiune din partea partenerei de viaţă

Ai gripă? Nu spera la compasiune din partea partenerei de viaţă
30 Noi 2008   •   19:39

Compasiunea femeilor pentru partenerii de viaţă care se plâng că s-au îmbolnãvit de gripã sau au răcit, dispare după numai cinci minute, conform rezultatelor unui sondaj efectuat în Marea Britanie, informează Telegraph.co.uk.
Aproximativ 20 la sută dintre femeile chestionate au declarat că nu simt niciun fel de compasiune pentru partenerii lor când aceştia sunt bolnavi de gripã sau sunt răciţi.
În schimb, cei mai mulţi dintre bărbaţi sunt gata să îşi ia o zi liberă de la locul de muncã pentru a le îngriji pe partenerele lor de viaţă, să le gătească şi să facă curăţenie în casă, când acestea sunt bolnave.
Mai mult de 52 la sută dintre femeile chestionate au declarat că le dispare compasiunea pentru soţii sau iubiţii lor după aproximativ cinci minute de la momentul în care aceştia s-au plâns prima oarã că se simt rău.
18% dintre femeile chestionate au declarat că ele nu simt de la bun început niciun fel de compasiune pentru partenerii lor de viaţă care se plâng cã sunt bolnavi.
Pe de altă parte, 64% dintre bărbaţi s-au arătat îngrijoraţi de sănătatea partenerelor lor bolnave, oferindu-se să gătească, iar 70% dintre ei au declarat că o răceală sau o gripă nu le influenţează compasiunea pe care o simt pentru partenerele de cuplu.
Aproape 40% dintre bărbaţi au declarat cã şi-au luat o zi liberă de la muncă pentru a sta acasă să îşi îngrijească soţiile sau iubitele.
Totuşi, doar 13% dintre femeile participante la acest sondaj au declarat că au fost îngrijite de partenerii lor de viaţă atunci când au fost bolnave.
Autorii sondajului sunt tentaţi să creadă că bărbaţii doresc să îşi vadă soţiile sau iubitele făcându-se bine cât mai repede, pentru ca acestea să-şi poată relua sarcinile zilnice din gospodărie.
Studiul a fost efectuat pe un eşantion de 1.300 de persoane adulte.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: raceala gripa femei
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close