Antena 3 CNN Externe "Aici este IADUL!" Peste 200.000 de CÂINI ajung în farfuriile clienţilor din restaurante. Un reporaj cutremurător

"Aici este IADUL!" Peste 200.000 de CÂINI ajung în farfuriile clienţilor din restaurante. Un reporaj cutremurător

"Aici este IADUL!" Peste 200.000 de CÂINI ajung în farfuriile clienţilor din restaurante. Un reporaj cutremurător
de O.P.    |    07 Iun 2013   •   11:01

Consideraţi pentru cei mai mulţi oameni animale de companie, câinii sunt consumaţi ca orice alt tip de carne, în Vietnam. Într-un reportaj cutremurător, reporterii CNN au prezentat o filieră clandestină care transporta câini către marile lanţuri de restaurante din Vietnam.

Câinii sunt duşi din Thailanda, dincolo de râul Mekong, în Vietnam, unde bietele animale sunt torturate înainte de a ajunge hrană în farfuriile clienţilor.

Animalele sunt înghesuite în coşuri metalice, astfel într-un singur transport sunt duşi peste 1000 de câini - provizii suficiente pentru câteva zile.



Tradiţia din Vietnam spune că animalele au carnea mai fragedă şi mai aromată dacă sunt stresate şi le este frică, deoarece eliberează un hormon ce îmbunătăţeşte gustul cărnii.

Câinii sunt ucişi cu bâtele, sau li se taie gâtul în faţa altor câini care privesc masacrul şi care realizează că îi aşteaptă aceeaşi soartă. Au fost semnalate cazuri în care animalele au fost jupuite de vii.


"Câinii sunt animale extrem de inteligente, aşa că dacă omori un câine în faţa unei cuşti pline cu alţi câini, aceştia ştiu că urmează să fie şi ei ucişi”, spune Tuan Bendixsen, directorul Animals Asia Foundation Vietnam, o organizaţie din Hanoi ce pledează pentru drepturile animalelor..

ONG-urile care se luptă pentru stoparea acestor masacre spun că traficanţii de câini adună de pe stradă tot ce prind - de la maidanezi, la câini de rasă - pentru a-i vinde mai apoi în Vietnam sau China.

"Dacă un câine are pedegree se vinde cu sume foarte mari de bani, aşa că aceştia sunt cei mai vânaţi", a declarat reprezentantul unui ONG.




×
Subiecte în articol: caini
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close