Antena 3 CNN Externe Un adolescent american și-a înjunghiat de 114 ori colega de clasă și va fi judecat ca adult dar nu va primi pedeapsa capitală

Un adolescent american și-a înjunghiat de 114 ori colega de clasă și va fi judecat ca adult dar nu va primi pedeapsa capitală

Presa americană dezvăluie numele adolescentului care și-a ucis cu multiple lovituri de cuțit o colegă de școală și i-a abandonat cadavrul mutilat într-o pădure, în cursul acestei luni.

Un adolescent american și-a înjunghiat de 114 ori colega de clasă și va fi judecat ca adult dar nu va primi pedeapsa capitală
de Adrian Iclozan    |    28 Mai 2021   •   15:15

Este vorba de Aiden Fucci, 14 ani, care a înjunghiat-o de 114 ori cu un cuțit pe Tristyn Bailey, 13 ani.

Procurorul statal R.J. Larizza a spus într-o conferință de presă că uciderea fetei a fost premeditată.

"Cel puțin 49 dintre rănile înjunghiate au fost la nivelul mâinilor. Este vorba de răni defensive. Premeditarea poate fi stabilită din numărul absolut al plăgilor înjunghiate suferite de Tristyn Bailey", a spus el. 

Premeditarea este indicată și de declarațiile pe care, potrivit martorilor, Fucci le-ar fi făcut în săptămânile care au precedat crima.

Conform acestor martori, citați de procuror, adolescentul și-a mărturisit intenția de a ucide pe cineva în pădure, prin înjunghiere.

Procurorul a fost întrebat dacă Fucci suferă de boli mintale sau dacă beneficiază de consiliere și a răspuns negativ.

Adolescentul pus sub acuzare nu are cazier. Motivul crimei nu este cunoscut

În ceea ce privește motivul acestei crime atroce, el a spus că ancheta este în derulare și a refuzat să menționeze dacă a existat o agresiune sexuală în acest caz, dacă agresorul și victima aveau o relație sau dacă există dovezi că Fucci ar mai fi încercat să agreseze alte fete.

Larizza a spus, totuși, că Fucci nu avea cazier.

"Ar putea să fie vorba de cazul în care (victima) s-a aflat în locul nepotrivit, la momentul nepotrivit", a estimat procurorul.

Înmatriculată la Patriot Oaks Academy, la fel ca și Aiden Fucci, Tristyn Bailey fost găsită moartă în data de 9 mai, în apropierea casei sale din nord-vestul districtului St. Johns, statul american Florida.

Anchetatorii au găsit haine pătate de sânge în locuința adolescentului pus sub acuzare.

Cum scapă Aiden Fucci de pedeapsa cu moartea

Arma crimei, un cuțit de vânătoare Buck, a fost recuperată dintr-un iaz în apropiere de locul omorului.

Reținut într-un centru de detenție juvenilă după arestare, Aiden Fucci urma să fie transferat într-o închisoare pentru adulți, unde va fi separat de ceilalți deținuți majori.

Crima de gradul 1 (cu premeditare) de care este acuzat Fucci nu-i va aduce acestuia pedeapsa cu moartea dacă va fi găsit vinovat, pentru că în SUA această pedeapsă nu se aplică celor care nu au 18 ani împliniți în momentul comiterii infracțiunii.

El ar putea primi închisoare pe viață, cu posibilitatea revizuirii sentinței după 25 de ani de detenție.

Foto: Aiden Fucci, acuzat de crimă de gradul 1 (cu premeditare, stânga), victima Tristyn Bailey (centru), procurorul R.J. Larizza (dreapta)

×
Subiecte în articol: Aiden Fucci Tristyn Bailey crima Florida
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close