Antena 3 CNN Externe AIEA: Iran este un caz special

AIEA: Iran este un caz special

AIEA: Iran este un caz special
Sursa foto: iran nuclear
08 Iun 2010   •   23:50

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică a descris Iranul ca fiind "un caz special" din cauza programului de arme nucleare.
"Iran este un caz special din cauza, printre altele, a existenţei unor chestiuni legate de posibilelele dimensiuni militare ale programului său nuclear," declara directorul general Yukiya Amano la întâlnirea Consiliului de Guvernatori a Agenţiei, organism din 35 de state.
"Iran nu a oferit cooperarea necesară pentru a permite agenţiei să confirmă că tot materialul nuclear din Iran este în activităţi paşnice," .
Presiunea internaţională pe Iran a crescut în februarie, când Teheran a anunţat că a început să îmbogăţească uraniul la 20% în loc să accepte un acord internaţional ce ar fi oferit combustibilul necesar pentru reactorul de cercetare.
La întâlnire a mai fost discutată şi problema activităţilor nucleare ale Israelului şi Siriei.
Cel mai recent al AIEA despre Iran arăta că Agenţia râmâne preocupată de adevărata natură a ambiţiilor nucleare ale Iranului.
Amano mai arăta că organismul ONU aşteaptă un răspuns oficial de la SUA, Franţa şi Rusia cu privire la propunerea Iranului de schimb nuclear, pe care l-a negociat cu Turcia şi Brazilia.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: AIEA program nuclear
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close