Antena 3 CNN Externe Ajutoare pentru spaniolii care trăiesc sub pragul sărăciei. Crucea Roşie Spaniolă colectează donaţii la scară naţională

Ajutoare pentru spaniolii care trăiesc sub pragul sărăciei. Crucea Roşie Spaniolă colectează donaţii la scară naţională

Ajutoare pentru spaniolii care trăiesc sub pragul sărăciei. Crucea Roşie Spaniolă colectează donaţii la scară naţională
Sursa foto: Foto: Antena 1
de S.T.    |    11 Oct 2012   •   13:24

Crucea Roşie Spaniolă şi-a lansat tradiţionala campanie anuala de colectare de donaţii la scară naţională. Pentru prima dată, în acest an, fondurile sunt destinate celor peste două milioane de săraci din Spania, şi nu unor ţări subdezvoltate, ca până acum.

Prinţesa Letizia, soţia moştenitorului coroanei spaniole, s-a aflat printre cei 600 de voluntari care au primit donaţiile cetăţenilor. Prinţul moştenitor Felipe a venit şi el să doneze bani, alături de spaniolii de rând care, deşi nu o duc nici ei prea bine, s-au gândit la compatrioţii a căror stare este şi mai rea.

Campania este promovată, pe posturile de televiziune, de un clip în care un tată de familie împarte, cu soţia şi copiii, o omletă dintr-un singur ou. Dar voluntarii Crucii Roşii îşi fac apariţia cu un pachet de alimente care-i permite mamei să pregătească o masă bogată.

Din nefericire, în realitate lucrurile nu stau chiar aşa.

Potrivit statisticilor oficiale, 1.700.000 de spanioli trăiesc sub pragul sărăciei, dar Crucea Roşie estimează numărul lor la 2.300.000. Nivelul şomajului trece de 24%, economia este în recesiune, iar FMI consideră că nu va reveni la creşterea dinaintea crizei decât peste 5 ani.


×
Subiecte în articol: bani donatii
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close