Antena 3 CNN Externe Al Gore ar putea deveni primul miliardar de... carbon

Al Gore ar putea deveni primul miliardar de... carbon

Al Gore ar putea deveni primul miliardar de... carbon
Sursa foto: al gore
04 Noi 2009   •   13:05

Al Gore, fostul vicepreşedinte american, ar putea deveni primul miliardar de carbon din lume, după ce a investit masiv în companii energetice ecologice. Anul trecut, compania de capital a lui Gore din California a împrumutat 75 milioane de dolari pentru a dezvolta energii de economisire a energiei de către o mică companie.
Societatea Silver Spring Networks produce echipament şi software pentru a face reţelele electrice mai eficiente.
Afacerea pare să fie pe cai mari după ce Departamentul Energiei din SUA a anunţat un program de 3,4 miliarde dolari pentru subvenţionarea modernizării reţelelor electrice, scrie New York Times. Din total, peste 560 milioane de dolari au mers către unităţi cu care Silver Spring are contracte.
Aceasta presupune că firma de capital Kleiner Perkins şi partenerii, printre care şi Gore, ar putea să îşi înmulţească investiţia în următorii ani.
Gore este printre puţinele personalităţi mondiale care au vorbit despre urgenţa în încălzirea globală şi reinventarea modului cum se produce şi consumă energia.
Şi mai puţini au investit în acest domeniu. Criticii acestuia, mai ales din dreapta spectrului politic, susţin că Gore ar putea deveni primul miliardar de carbon, profitând de politicile guvernamentale ce vor angaja miliarde de dolari către companiile în care a investit.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: incalzire globala
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close