Antena 3 CNN Externe Al patrulea obiect zburător neidentificat a fost doborât de avioanele de luptă ale SUA

Al patrulea obiect zburător neidentificat a fost doborât de avioanele de luptă ale SUA

Încă un obiect zburător a fost doborât de armata Statelor Unite. Acesta se afla în apropiere de graniţa cu Canada când a fost distrus de avionele militare americane.

de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Feb 2023   •   10:53

Este este al patrulea incident de acest fel produs în Statele Unite, în ultimele zile.

De asemenea, China a anunţat că un obiect zburător neidentificat a fost văzut deasupra Mării Galbene, în apropiere de o bază navală importantă.

Armata Statelor Unite a doborât un alt obiect care zbura deasupra Lacului Huron, aflat la graniţa cu Canada, ieri seară. Este al patrulea obiect neidentificat distrus de avionalele americane în ultimele zile. Un obiect zburător a fost doborât şi sâmbătă, deasupra Canadei, la ordinul preşedintelui Joe biden şi al prim-ministrului Justin Trudeau.

"Un obiect neidentificat a intrat ilegal în spaţiul aerian canadian. A reprezentat o ameninţare însemnată pentru aeronavele civile. Avioanele de luptă americane şi canadiene au fost desfăşurate, iar un F-22 american a doborât cu succes obiectul. Echipele de recuperare sunt la sol", a declarat Justin Trudeau, premierul Canadei.

Ministrul Apărării din Canada a descris obiectul ca fiind cilindric.

Vineri, o aeronavă americană F-22 a doborât un obiect neidentifiat în Alaska. Mai mulţi piloţi ar fi spus că obiectul a interferat cu senzorii lor.

Oficialii militari au declarat că cele două obiecte doborâte vineri şi sâmbătă erau mult mai mici decât balonul-spion chinezesc care a fost distrus în urmă cu o săptămână.

Autoritățile chineze au zărit un obiect zburător neidentificat în estul provinciei Shandong, a transmis cotidianul de stat Global Times. Oficialii din China au declarat că obiectul se află în apropierea unei baze navale importante și se pregătesc să-l doboare.

×
Subiecte în articol: SUA F-22 Canada justin trudeau
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close